Close
Március közepétől részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Március közepétől részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Végre valami!

Több mint kétszáz dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket. Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít.

„Társaságunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását is kérte arról, hogy dolgozói az oltás tekintetében elsőbbséget élveznek-e. Az NNK hivatalos válasza megerősítette társaságunk álláspontját, miszerint a társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők

egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül, és valamennyi, a társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”

– válaszolta a Telex kérdésére Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg, úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

A fürdők a tavaly november 11-i szigorítások óta vannak zárva, jelenleg járóbeteg-szakellátás sem folyik bennük. A tervek szerint a fürdőkben

március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy a rendeletben engedélyezett kezeléseket újra igénybe lehessen venni.

Míg itthon egy hónapon belül részlegesen nyithatnak a pesti gyógyfürdők, Spanyolországban más funkcióban üzemelt a lezárások alatt egy 12. századi fürdő, a lengyelektől pedig most kaptunk egészen reményt keltő híreket a normális élethez való visszatéréshez.

(Forrás: Telex, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron
Indul egy új talk show, amire érdemes lesz odafigyelni
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom