Close
Március közepétől részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Március közepétől részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Végre valami!

Több mint kétszáz dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket. Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít.

„Társaságunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását is kérte arról, hogy dolgozói az oltás tekintetében elsőbbséget élveznek-e. Az NNK hivatalos válasza megerősítette társaságunk álláspontját, miszerint a társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők

egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül, és valamennyi, a társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”

– válaszolta a Telex kérdésére Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg, úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

A fürdők a tavaly november 11-i szigorítások óta vannak zárva, jelenleg járóbeteg-szakellátás sem folyik bennük. A tervek szerint a fürdőkben

március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy a rendeletben engedélyezett kezeléseket újra igénybe lehessen venni.

Míg itthon egy hónapon belül részlegesen nyithatnak a pesti gyógyfürdők, Spanyolországban más funkcióban üzemelt a lezárások alatt egy 12. századi fürdő, a lengyelektől pedig most kaptunk egészen reményt keltő híreket a normális élethez való visszatéréshez.

(Forrás: Telex, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Meghalt Kóbor János, az Omega alapítója
Újabb nagyon rangos díjat zsebelt be az Apró mesék
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom