Close
Március közepétől részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Március közepétől részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Végre valami!

Több mint kétszáz dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket. Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít.

„Társaságunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását is kérte arról, hogy dolgozói az oltás tekintetében elsőbbséget élveznek-e. Az NNK hivatalos válasza megerősítette társaságunk álláspontját, miszerint a társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők

egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül, és valamennyi, a társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”

– válaszolta a Telex kérdésére Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg, úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

A fürdők a tavaly november 11-i szigorítások óta vannak zárva, jelenleg járóbeteg-szakellátás sem folyik bennük. A tervek szerint a fürdőkben

március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy a rendeletben engedélyezett kezeléseket újra igénybe lehessen venni.

Míg itthon egy hónapon belül részlegesen nyithatnak a pesti gyógyfürdők, Spanyolországban más funkcióban üzemelt a lezárások alatt egy 12. századi fürdő, a lengyelektől pedig most kaptunk egészen reményt keltő híreket a normális élethez való visszatéréshez.

(Forrás: Telex, fotók: Getty Images)

széchenyi | nyitás | rendelet | gellért | budapest

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram