Close
Aki Ukrajnába indul most, nem biztos, hogy oda is érkezik

Aki Ukrajnába indul most, nem biztos, hogy oda is érkezik

Szombaton az egyik ukrán légitársaság gépének nem sikerült bejutnia az országba.

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Konzuli Szolgálat nem javasolja az utazást Ukrajnába, ezzel párhuzamosan pedig a gyakorlatban is úgy tűnik, néhány helyről egyre nehezebb belépni az államba.

Lviv

Az első légitársaság a KLM volt, mely szombaton este jelentette be, hogy azonnal felfüggeszti ukrajnai járatait, méghozzá határozatlan időre. Ugyanezen a napon az egyik ukrán légitársaság, a SkyUp Portugáliából érkező, százhetvenöt utast szállító járata Moldovában kényszerült leszállni, mert

a repülőket bérbeadó ír tulajdonos nem engedte, hogy a gép belépjen Ukrajna légterébe.

A társaság szerdáig fel is függesztette a jegyértékesítést. A Lufthansa szintén fontolgatja, hogy leállítja a légi forgalmat, de még nem hozott döntést.

A KLM gépe az amszterdami Schiphol reptéren – illusztráció

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója azt mondta, hogy “Ukrajna maga nem látja értelmét a légtér bezárásának.” Az ország turisztikai irodája, a Visit Ukraine hó elején még azt írta közleményében, hogy “nincs ok a pánikra”, és “a helyzet az ukrán határon továbbra is ellenőrzés alatt áll”.

A kormány mindenesetre terveket dolgoz ki arra, hogyha pénzügyi támogatást kellene nyújtania a helyi légitársaságoknak a biztosítóikkal felvetődő problémák miatt.

(Források: reuters.com, abc.net.au, képek: Unsplash, GettyImages)

repülés | KLM | ukrán | repülő | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram