Szabad-e mindkét karfára igényt tartani a repülőn, ha középen ülünk?

Egy friss felmérés ilyesmi kérdésekre keresett választ. Megtalálta. 

A Kayak utazási oldal elvégezte a munkát, és ezer embert kérdezett meg, hogy valamilyen konszenzusra jusson a repülés ki nem mondott szabályairól.

Ezek közé tartozik például, hogy szabad-e hátradönteni az ülést, lehet-e gyorskaját felvinni a fedélzetre, és illik-e idegenek vállán aludni.

Mindközött a legmegosztóbb téma az ülések a karfáira vonatkozott.

A válaszadók ötvenhét százaléka szerint a középső ülésen helyet foglaló utast ugyanis nem illeti meg mindkét karfa.

"Nem tarthatsz igényt mindkettőre csak azért, mert oda szól a jegyed. Az utazók nagyrésze szerint mindenkinek pihenésre szorul legalább az egyik karja" – olvasható a tanulmányban.

Bár ez még mindig a többséget jelenti, érdekes lenne a kisebbség véleménye is: miből gondolják vajon, hogy mindkét kartámaszt használni elfogadott dolog? Mondjuk ez lehet a középső ülésen szenvedők jutalma?

A felmérés további kérdései már nagyobb egyetértést váltottak ki. Elsöprő többséggel erősítette meg, hogy szabad hátradönteni az üléseket (a válaszadók nyolcvannyolc százaléka szerint rendben van), bár harminchárom százalék úgy véli, csak a hosszútávú vagy éjszakai járatokon működhet a dolog. Eközben az idegenek vállán történő alvás abszolút nem, a válaszadók hetvenhét százaléka szerint nincs rendben ez a cselekedet.

A tanulmány talán legzavaróbb része szerint minden ötödik válaszadónak nincs kifogása az ellen, hogy az utasok cipő nélkül menjenek ki a mosdóba. Pedig mi is megírtuk, hogy nem kellene.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty Images)

illemtan | felmérés | karfa | ülés | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom