Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából. Háromféle előételt, egy könnyed levest, egy isteni főételt, és egy krémesen lágy desszertet ajánlunk.
Sajtgolyók
Egy pohár bor, egy szem szőlő sajtba rejtve, pisztáciába hempergetve. Mi lehetne ennél tökéletesebb nyitánya egy ünnepi vacsorának?
A sajt választásánál törekedjünk arra, hogy jól formázható, puhábbat használjunk, amelynek az íze jól harmonizál a szőlő édességével!
Füstölt lazac
A lazac füstös ízvilágát remekül kiegészíti a creaker és a krémsajt.
Rendkívül egyszerű, de annál finomabb amouse bouche-t kapunk, ha a kekszre teszünk egy kevés kaporral ízesített krémsajtot, és arra helyezünk egy falatnyi lazacot.
Garnéla koktél
Klasszikus előételnek számít a garnélakoktél, pontosan ezért nem lehet vele mellé lőni.
Ráadásul a garnéla öt perc alatt elkészíthető, így a fogás nemcsak ízletes, de gyorsan tálalható is.
Gyömbéres paradicsomleves
A klasszikus olasz paradicsomlevesen tudunk csavarni egyet, ha tovább ízesítjük egy kevés friss gyömbérrel és minimális tabasco szósszal, amely így még ünnepibb hangulatot kelt majd a különleges fűszerezettsége miatt.
Caprese
A leves után nem maradhat el a saláta sem.
Maradva az olasz vonalon, friss bivalymozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal készítsük egy könnyű capresét, amely remekül felvezeti a főételünket!
Bárányborda
Friss fűszernövényekkel, fokhagymával és dijoni mustárral ízesített,
tökéletesre sütött bárányborda egy ízes mártással fejedelmi főétel lehet karácsonykor.
Készíthetünk mellé egyszerű sült zöldségekből köretet, de a krokett is tökéletes választás lehet!
Csokoládé mousse
A csokoládé mousse torta egy réteg puha piskótából, egy feszes krémből és egy réteg étcsokoládéból áll.
Ha ennél egy fokkal egyszerűbb desszertet álmodtunk meg, érdemes a mousse-t lágyabb állagúra készíteni, és martinis pohárban pohárkrémként kínálni.
(Fotók: Getty Images)
vacsora | recept | menü | tipp | ünnepi
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!