Kiderült, meddig illik maradni vendégségben az ünnepek idején

Célegyenesben a karácsonyi időszak, ami azt jelenti, hogy vagy a szeretteinkhez megyünk látogatóba, vagy a barátok és a családtagok érkeznek vendégségbe. De közel sem mindegy, ki meddig marad. 

A Serta Simmons Bedding friss felmérése kétezer, különböző generációba tartozó amerikait kérdezett meg. A válaszadók negyvenkilenc százaléka mondta azt, hogy négy vagy több napot vendégként tölteni már túl hosszú időnek számít.

Szerencsére a megkérdezettek hetvenkilenc százaléka viszont azt állította, hogy a vendégei betartják ezt a társadalmi normát, és maximum négy vagy annál kevesebb éjszakára maradnak az ünnepek idején.

Egyébként tényleg fontos betartani ezt a szabályt, mert – mint a felmérésből kiderült – mind a házigazdák, mind a vendégek rengeteg alvásidőt veszítenek ebben az időszakban.

Az ágyneműgyártó cég szerint például az előkészületek miatt az átlagos hétköznapokhoz képest  napi két és fél órával kevesebb alvással számolhatnak a házigazdák.

Ami pedig a vendégeket illeti, a megkérdezettek hetvenöt százaléka állítja, hogy felborul az alvási ciklusa az ünnepi vendégség idején, mivel gyakran úgy érzik, ugyanabban az időben kell lefeküdniük és felébredniük, mint a vendéglátójuknak.

„Akár vendégeket fogadunk, akár egy barátunknál vagy családtagunknál vendégeskedünk, fontos, hogy előtérbe helyezzük a jó alvást – nyilatkozta  JD Velilla, a Serta Simmons Bedding alvási szakértője. – Amikor és ahol csak lehetséges, próbáljunk ragaszkodni a megszokott rutinunkhoz, amely magában foglalhatja a napi testmozgást, a következetes étkezési és alvási időt, valamint a lefekvést megelőző szokásos tevékenységeket, például a meditációt.”

És persze sehol se maradjunk négy napnál tovább!

Az izlandiak emberevő macska elől bújkálnak, Norvégiában eldugják a seprűket, a spanyoloknál kakil a farönk, a finneknél felolvassák a Karácsonyi Békenyilatkozatot. Íme tíz ország tíz utánozhatatlan ünnepi furcsasága!

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

karácsony | ottalvás | maradni | házigazda | illem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom