Close
Űrhajó formájú szálláshely a galaxis legjobb Airbnb-je

Űrhajó formájú szálláshely a galaxis legjobb Airbnb-je

A kaliforniai Joshua Tree-ben, a nemzeti park előtt áll az univerzum legmenőbb szálláshelye, a Futuro-ház, amely földöntúli élményt kínál a vendégei számára.

A Futuro-házat Matti Suuronen tervező 1968-ban alkotta meg egyfajta mobil síházként. A Futuro-házból csupán nyolcvanöt darab készült, ebből tizenkilenc az USA-ban található, de mindösszesen egyetlen olyan építmény van, amelyet az utazók kibérelhetnek.

Az ívelt formájú, ovális ablakokkal rendelkező épület egy kisebb ufóra hasonlít, ami lábakon áll, és melynek belsejébe egy szintén futurisztikus lépcsőn vezet az út.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan szálláshelyet alakítsanak ki a nem mindennapi síházban, amelyben minden adott a kényelmes pihenéshez, de az ott megszállók nem éreznek késztetést arra, hogy kinyissák a laptopot vagy felvegyék a telefont. Ehelyett arra bíztatják az őket, hogy társasozzanak, hallgassanak zenét, vagy egyszerűen készítsenek egy friss kávét és élvezzék a sivatagi panorámát.

Az enteriőrben minden a retróról szól: a klasszikus tojásszék mágnesként vonzza a turistákat, hogy bekucorodva elmerüljenek egy izgalmas sci-fi regényben.

Az ufóhoz szabadtéri zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik, de kialakítottak mellette egy grillteraszt is, ahol a vendégek a csillagos ég alatt sütögethetnek.

Síházak, tengerparti villák privát séffel, lenyűgöző Los Angeles-i kúriák is találhatók azon apartmanok között, amelyek szigorú minőségellenőrzést követően kaphatták csak meg a luxus jelzőt az Airbnb-n. Összegyűjtöttünk néhány valóban hihetetlenül látványos otthont, amelyek garantáltan felejthetetlen színterei lehetnek a következő luxusvakációnak, ha egyszer végre megtörténhet.

(Fotók: Airbnb)

FOLYTASD EZZEL
Ez a különleges térkép segít felfedezni Budapest legfontosabb designhelyszíneit
A kompromisszum nélküli adattárolás egy NAS-ban ölt formát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom