Close
Űrhajó formájú szálláshely a galaxis legjobb Airbnb-je

Űrhajó formájú szálláshely a galaxis legjobb Airbnb-je

A kaliforniai Joshua Tree-ben, a nemzeti park előtt áll az univerzum legmenőbb szálláshelye, a Futuro-ház, amely földöntúli élményt kínál a vendégei számára.

A Futuro-házat Matti Suuronen tervező 1968-ban alkotta meg, mint egyfajta mobil síházat. A Futuro-házból csupán nyolcvanöt darab készült, ebből tizenkilenc az USA-ban található, de mindösszesen egyetlen olyan építmény van, amelyet az utazók kibérelhetnek.

Az ívelt formájú, ovális ablakokkal rendelkező épület egy kisebb UFO-ra hasonlít, ami lábakon áll és melynek belsejébe egy szintén futurisztikus lépcsőn vezet az út.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan szálláshelyet alakítsanak ki a nem mindennapi síházban, amelyben minden adott a kényelmes pihenéshez, de az ott megszállók nem éreznek késztetést arra, hogy kinyissák a laptopot vagy felvegyék a telefont. Ehelyett arra bíztatják az őket, hogy társasozzanak, hallgassanak zenét, vagy egyszerűen készítsenek egy friss kávét és élvezzék a sivatagi panorámát.

Ami az enteriőrt illeti, minden a retróról szól: a klasszikus tojásszék mágnesként vonzza a turistákat, hogy bekucorodva elmerüljenek egy izgalmas sci-fi regényben.

Az UFO-hoz szabadtéri zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik, de kialakítottak mellette egy grillteraszt is, ahol a vendégek a csillagos ég alatt sütögethetnek.

Síházak, tengerparti villák privát séffel, lenyűgöző Los Angeles-i kúriák is találhatók azon apartmanok között, amelyek szigorú minőségellenőrzést követően kaphatták csak meg a luxus jelzőt az Airbnb-n. Összegyűjtöttünk néhány valóban hihetetlenül látványos otthont, amelyek garantáltan felejthetetlen színterei lehetnek a következő luxusvakációnak, ha egyszer végre megtörténhet.

(Fotók: Airbnb)

FOLYTASD EZZEL
A dizájn ikonjainak termékeire csaphatsz le kedvező áron a héten
Egy elképesztő végtelenített medencével írta be magát a rekordok könyvébe Dubaj
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom