Close
Űrhajó formájú szálláshely a galaxis legjobb Airbnb-je

Űrhajó formájú szálláshely a galaxis legjobb Airbnb-je

A kaliforniai Joshua Tree-ben, a nemzeti park előtt áll az univerzum legmenőbb szálláshelye, a Futuro-ház, amely földöntúli élményt kínál a vendégei számára.

A Futuro-házat Matti Suuronen tervező 1968-ban alkotta meg egyfajta mobil síházként. A Futuro-házból csupán nyolcvanöt darab készült, ebből tizenkilenc az USA-ban található, de mindösszesen egyetlen olyan építmény van, amelyet az utazók kibérelhetnek.

Az ívelt formájú, ovális ablakokkal rendelkező épület egy kisebb ufóra hasonlít, ami lábakon áll, és melynek belsejébe egy szintén futurisztikus lépcsőn vezet az út.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan szálláshelyet alakítsanak ki a nem mindennapi síházban, amelyben minden adott a kényelmes pihenéshez, de az ott megszállók nem éreznek késztetést arra, hogy kinyissák a laptopot vagy felvegyék a telefont. Ehelyett arra bíztatják az őket, hogy társasozzanak, hallgassanak zenét, vagy egyszerűen készítsenek egy friss kávét és élvezzék a sivatagi panorámát.

Az enteriőrben minden a retróról szól: a klasszikus tojásszék mágnesként vonzza a turistákat, hogy bekucorodva elmerüljenek egy izgalmas sci-fi regényben.

Az ufóhoz szabadtéri zuhanyzó és mellékhelyiség tartozik, de kialakítottak mellette egy grillteraszt is, ahol a vendégek a csillagos ég alatt sütögethetnek.

Síházak, tengerparti villák privát séffel, lenyűgöző Los Angeles-i kúriák is találhatók azon apartmanok között, amelyek szigorú minőségellenőrzést követően kaphatták csak meg a luxus jelzőt az Airbnb-n. Összegyűjtöttünk néhány valóban hihetetlenül látványos otthont, amelyek garantáltan felejthetetlen színterei lehetnek a következő luxusvakációnak, ha egyszer végre megtörténhet.

(Fotók: Airbnb)

uatzás | nagy sztori | airbnb | szálloda | szállás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram