Ennél az úszó teaháznál megnyugtatóbbat ma már nem látsz

Egészen egyedülálló multifunkcionális közösségi tér született Koppenhága szívében. A koronavírus-járvány azonban ennek is keresztbe tett.

A Pan Projects londoni építészstúdió egészen elképesztő úszó teaházat tervezett Koppenhágában.

A Helene Christina Pedersen dán tervezővel létrehozott Teahouse Ø tökéletesen beleolvad környezetébe, és minden pillanatban tükrözi a víz páratlan szépségét és megnyugtató erejét.

A helyi tervezőirodában készült teaház teteje és alapja szálerősített, műanyaggal bevont hungarocellbe burkolt faszerkezet, amelynek oldalaira átlátszó akrilcsöveket függesztettek fel, hogy olyan hatást érjenek el, mintha több vízsugár zubogna lefelé.

A projekt célja az volt, hogy egy teljesen új, innovatív közösségi teret hozzanak létre úgy, hogy annak mozgathatósága lévén akár a város vagy a víz szépségének felfedezésére is lehetőséget biztosítson.

Noha az építményt jelenleg teaházként használják, a multifunkcionális szerkezetet úgy tervezték meg, hogy a dánok sokoldalúan felhasználhassák, így akár dj-pult is elhelyezhető rajta, de lebegő koncertszínpadként és jóga helyszínként is használható.

Úgy tudni, a teaház csak az első úszó pavilon, a sorban osztrigabár és közösségi tér is követheti majd. Azt egyelőre azonban nem tudni, hogy a projekt mikor folytatódhat, a pandémia miatt ugyanis a megvalósításukat elhalasztották.

Koppenhágában a strandokat kikötői fürdők hálózata egészíti ki a város vízpartjain. A legnépszerűbb ezek közül Islands Bryggénél található, melynek a kialakítása nemzetközi elismerést is kapott már. A dán főváros nem véletlenül tartozik Európa legélhetőbb városai közé.

(Fotók: David Hugo Cabo)

Dánia | koppenhága | kortárs design | nagy sztori | design

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom