Close
Ennél az úszó teaháznál megnyugtatóbbat ma már nem látsz

Ennél az úszó teaháznál megnyugtatóbbat ma már nem látsz

Egészen egyedülálló multifunkcionális közösségi tér született Koppenhága szívében. A koronavírus-járvány azonban ennek is keresztbe tett.

A Pan Projects londoni építészstúdió egészen elképesztő úszó teaházat tervezett Koppenhágában.

A Helene Christina Pedersen dán tervezővel létrehozott Teahouse Ø tökéletesen beleolvad környezetébe, és minden pillanatban tükrözi a víz páratlan szépségét és megnyugtató erejét.

A helyi tervezőirodában készült teaház teteje és alapja szálerősített, műanyaggal bevont hungarocellbe burkolt faszerkezet, amelynek oldalaira átlátszó akrilcsöveket függesztettek fel, hogy olyan hatást érjenek el, mintha több vízsugár zubogna lefelé.

A projekt célja az volt, hogy egy teljesen új, innovatív közösségi teret hozzanak létre úgy, hogy annak mozgathatósága lévén akár a város vagy a víz szépségének felfedezésére is lehetőséget biztosítson.

Noha az építményt jelenleg teaházként használják, a multifunkcionális szerkezetet úgy tervezték meg, hogy a dánok sokoldalúan felhasználhassák, így akár dj-pult is elhelyezhető rajta, de lebegő koncertszínpadként és jóga helyszínként is használható.

Úgy tudni, a teaház csak az első úszó pavilon, a sorban osztrigabár és közösségi tér is követheti majd. Azt egyelőre azonban nem tudni, hogy a projekt mikor folytatódhat, a pandémia miatt ugyanis a megvalósításukat elhalasztották.

Koppenhágában a strandokat kikötői fürdők hálózata egészíti ki a város vízpartjain. A legnépszerűbb ezek közül Islands Bryggénél található, melynek a kialakítása nemzetközi elismerést is kapott már. A dán főváros nem véletlenül tartozik Európa legélhetőbb városai közé.

(Fotók: David Hugo Cabo)

nagy sztori | Dánia | kortárs design | design | koppenhága

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram