Sokkal mélyebben hatott ránk az utazás hiánya, mint gondolnánk

Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy nem utazni érzelmileg káros.

Az Amex Trendex amerikai trendkutató intézet 2020-as felmérése szerint az a kicsi–közepes–közepes-fölé stressz és nyomasztó érzés, amit az utazás hiánya okozott, nagyon nem volt egyedi jelenség 2020-ban: a kutatás szerint

annyira hiányzik az embereknek az utazás, hogy az súlyosan hatott az érzelmeinkre és a mentális egészségünkre.

A kutatásban több ezer, átlagos keresetű amerikait kérdeztek meg, akiknek közel a fele szerint az, hogy nem utazhatnak, nyugtalanná, idegessé és stresszessé teszi őket. Négy résztvevőből három pedig azt mondta, hogy az utazás az egyik legfőbb dolog, ami hiányzik most az életéből.

A válaszolók hatvanhét százaléka a jövőben kisebb csoportokban tervez utazni – családdal vagy szűk baráti körrel –, és az utazás megtervezesénél minden eddiginél fontosabb szemponttá vált a flexibilitás és az, hogy online információk helyett valódi emberektől tájékozódhassanak a célállomás korlátozásainak feltételeiről.

A megkérdezettek emellett szeretnének hosszabb nyaralásokon részt venni; ötven százalékuk akár egy egész évet is máshol töltene, ha pénzügyileg megengedheti magának, és megfelelőek az egészségügyi feltételek. Ha te is gondolkoznál ilyenben, itt gyűjtöttünk egy nagyot azokból az izgalmas országokból, amelyek a digitális nomádoknak nyújtanak ajánlatokat.

Mi teljesen tudunk azonosulni az utazás hiánya okozta (világ)fájdalommal, de mindennél jobban bízunk benne, hogy 2021 már az utazás éve lesz!

(Forrás: Travel and Leisure)

világutazó | utazás | világfájdalom | utazás hiánya | világ

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom