Close
Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Megtörtént a régóta várt bejelentés, Fumio Kishida miniszterelnök közölte, hogy megszűnik az érkező látogatók napi limitje és az egyéni utazókat is várják.

Jelenleg a turisták csak a japán állam által elismert utazási irodákkal érkezhetnek, október 11-től azonban egyénileg is be lehet lépni három oltással vagy negatív teszteredménnyel. Bizonyos országokból, például az Egyesült Államokból vízum nélkül is be lehet lépni rövid távú utazás céljából.

Japán 2020. január 31-től vezette be az első korlátozásokat, de ekkor még csak a kínai Hupej tartományból érkezőre vonatkoztak az előírások. 2020 augusztusára már 159 ország turistáira terjesztették ki a beutazási tilalmat.

Idén fokozatosan kezdték a lazításokat és emelték a látogatók számának napi maximumát.

2019-ben Japán rekordszámú, 31,88 millió nemzetközi látogatót könyvelhetett, ez a szám 2021-ben mindössze 250 ezerre esett vissza a korlátozások miatt.

Ha Japánba készülsz, akkor ezt az egyedi hangulatú várost ne hagyd ki.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

oltás | utazás | lazítás | korlátozások | teszt

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram