Close
Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Megtörtént a régóta várt bejelentés, Fumio Kishida miniszterelnök közölte, hogy megszűnik az érkező látogatók napi limitje és az egyéni utazókat is várják.

Jelenleg a turisták csak a japán állam által elismert utazási irodákkal érkezhetnek, október 11-től azonban egyénileg is be lehet lépni három oltással vagy negatív teszteredménnyel. Bizonyos országokból, például az Egyesült Államokból vízum nélkül is be lehet lépni rövid távú utazás céljából.

Japán 2020. január 31-től vezette be az első korlátozásokat, de ekkor még csak a kínai Hupej tartományból érkezőre vonatkoztak az előírások. 2020 augusztusára már 159 ország turistáira terjesztették ki a beutazási tilalmat.

Idén fokozatosan kezdték a lazításokat és emelték a látogatók számának napi maximumát.

2019-ben Japán rekordszámú, 31,88 millió nemzetközi látogatót könyvelhetett, ez a szám 2021-ben mindössze 250 ezerre esett vissza a korlátozások miatt.

Ha Japánba készülsz, akkor ezt az egyedi hangulatú várost ne hagyd ki.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

utazás | belépés | lazítás | korlátozások | japán

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom