Close
Így spórolhatsz pénzt a következő utazásodon

Így spórolhatsz pénzt a következő utazásodon

Számos módja van annak, hogy pénzt spóroljunk egy utazáson anélkül, hogy az élmény veszélybe kerülne. Íme, egy lista tíz könnyedén megvalósítható módszerről.

Készítsünk költségvetést

Az első lépés. Költségvetés nélkül ugyanis észrevétlenül sok pénz kifolyhat a zsebünkből. Miután kiválasztottuk az úti célt, rögtön kutassuk fel, pontosan mennyi pénzre lesz szükségünk ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhessük az adott helyet.

Nézzünk utána, melyik szolgáltatás mennyibe kerül, hol érdemes enni stb.  Állítsunk fel egy reális költségvetést, hogy végig a kereten belül maradjunk. A napi kiadások nyilvántartása szintén elengedhetetlen.

Utazzunk szezonon kívül

Egyes helyeken karácsonykor, húsvétkor, hálaadáskor vagy szilveszterkor a legdrágábbak repjegyek, ezért ajánlott inkább elő-vagy utószezonban gépre pattanni. Ehhez ugyan rugalmasnak kell lenni a dátumokat illetően és figyelni az akciókat.

Használjuk a tömegközlekedést

Ár-érték arányban a legjobb, de megfontolandó alkalmanként a kerékpár bérlése is.

Amikor csak lehetséges, próbáljunk meg gyalogolni – ennek ugye több pozitív hozadéka is van.

Vigyünk magunkkal vizes palackot

Ha naponta többször is be kell ugrani a boltba egy üveg vízért, egy idő után már sokba fog kerülni. Egy újratölthető palackkal ugyan nem spórolunk meg vagyonokat, de azért jelentős összegről lehet szó.

Foglaljunk olyan szobát, amihez konyha is tartozik

Leginkább a hosszabb időre tervezett ott tartózkodásánál előnyös.

Egy konyhával rendelkező szoba segíthet az étkezésre szánt költségek csökkentésében, ráadásul az ilyen apartmanok sokszor olcsóbbak is a szállodáknál.

Koncentráljunk az ingyenes látnivalókra

Világszerte rengeteg híres attrakciót élvezhetünk ingyenesen. Ügyeljünk az díjmentes látnivalók maximalizálására és a belépős helyek redukálására.

Nyilván akadnak kihagyhatatlan, ám fizetős látnivalók, úgyhogy a kulcs ebben az esetben a kettő közötti egyensúly megtalálása lehet.

Étkezzünk ott, ahol a helyiek

Nemcsak az árak barátibbak, mint a menőnek kikiáltott éttermekben, hanem lehetőséget kapunk arra is, hogy megismerjük az adott város vagy vidék helyi konyháját.

Az ATM-et hanyagoljuk, ha lehet

Bár a bankok előre meghatározott költségeket számítanak fel, egy külföldön történő  készpénzfelvétel vagy egyéb tranzakció jelentős pluszköltségekkel járhat.

Próbáljuk meg elkerülni ezeket a helyzeteket és olyan hitelkártyát választani, melyeknél nincs tranzakciós díj.

Ismerkedjünk meg a helyiekkel

A kapcsolatteremtés mindig ajánlott. Egy segítőkész helyi lakos nyilván jobban ismeri a városát, tud ajánlani extra látnivalót, szép szállodát vagy kiemelkedően jó éttermet.

Kössünk utasbiztosítást

Bár pluszkiadással jár, de baleset esetén előnyös lehet. Felkészít a vészhelyzetekre, és ha ne adj’ isten valami történik, nem kell horrorösszeget fizetni az orvosi ellátásért.

Utazás során sosem várjuk a balszerencsét, a kellemetlen helyzetek azonban gyakran szembejöhetnek. Ilyenkor lehetnek hasznosak ezek a kvalitások, amelyek szélsőséges esetben akár életmentők is lehetnek.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Unsplash)

külföld | pénz | spórolás | tippek | utazás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram