Close
Hét készség, ami bármilyen utazáskor jól jöhet

Hét készség, ami bármilyen utazáskor jól jöhet

Utazás során sosem várjuk a balszerencsét, a kellemetlen helyzetek azonban gyakran szembejöhetnek. Ilyenkor lehetnek hasznosak ezek a kvalitások, amelyek szélsőséges esetben akár életmentők is lehetnek.

Jó kommunikációs készség

Turistaként ismeretlen helyeken gyakran érezhetjük magunkat kicsit elveszve. Ilyenkor általában a helyiektől kérünk segítséget, útbaigazítást. Sokakból azonban az idegenek megszólítása szorongást vált ki, holott az udvarias kommunikáció célravezető és a legtöbben akkor is megtalálják a segítségnyújtás módját, ha kevésbé értik azt a nyelvet, amin kérdezünk.

Kerékcsere

Az egyik legrosszabb dolog, ami út közben történhet velünk, ha egy világvégi úton defektet kapunk. A segítség megérkezése ilyenkor több órát is igénybe vehet, ráadásul meglehetősen költséges is, így a kerék kicserélésének képessége sok eurót érhet.

Tűzrakás

A tűzrakás különösen fontos készsége azoknak, akik hátizsákos túrákra indulnak és az éjszakát a szabadban töltik. A tűzre ugyanis nemcsak a hűvösebb éjszakákon, de a főzéshez is szükség van.

Önvédelem

Az önvédelem olyan hasznos tudás, ami valóban életmentő lehet bizonyos helyzetekben. Utazásaink során is kerülhetünk kevésbé biztonságos környezetbe, ahol támadásoknak lehetünk kitéve. Az önvédelem segítségével megelőzhetjük a bajt, vagy eredményesen tudunk kezelni bizonyos helyzeteket.

Úszás

Az úszni tudás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy vízparton biztonságosan tölthessük a nyaralásunkat, de mások életét is megmenthetjük akkor, ha tudjuk, hogyan húzzuk ki baj esetén a vízből. Hajókirándulások, vadvízi evezések esetén szintén nélkülözhetetlen.

Tudatosság – a csomagoláskor is

A tudatos csomagolás olyan készség, aminek elsajátításához elsősorban rutinra van szükség. Kifejezetten sok utazó számára jelent kihívást az, hogy optimális mennyiségű ruhát és egyéb kiegészítőt, eszközöket és felszereléseket pakoljanak össze, mielőtt útra kelnek. A csomagolás során a listaírás sokat segíthet, de érdemes a korábbi tapasztalatokból is meríteni akkor, amikor elővesszük a bőröndünket.

Alkudozás

A világ számos részén élénken él az alkudozás kultúrája, amit ha jól űzünk, rengeteg pénzt megtakaríthatunk, miközben a helyi lakossággal is megismerkedhetünk.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

biztonság | utazás | készségek

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram