Close
Felgyorsítja a határnyitás folyamatát a világ egyik legbiztonságosabb országa

Felgyorsítja a határnyitás folyamatát a világ egyik legbiztonságosabb országa

Bár azért még így sem kapkodják el.

Új-Zéland rendszeresen végez a világ legbiztonságosabb országait felsorakoztató lista elején, nem véletlenül, hiszen például a járvány idején is minden eszközzel törekedtek arra, hogy az ország vírusmentes övezet legyen. Ennek viszont az a hátulütője, hogy az egyszerű turisták már két éve nem tehetik be a lábukat erre a káprázatos vidékre.

Most azonban jó hírek érkeztek az országból, ugyanis a kormány bejelentette, hogy felgyorsítják a határnyitás folyamatát. Első lépésben, április 12-től a teljesen beoltott ausztrálok léphetnek be a szigetre, május 1-től pedig érkezhetnek a vízummentességet élvező országok állampolgárai például Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Írországból, Kanadából, Japánból és Németországból.

A magyar állampolgárok egyelőre csak dolgozói vízumot igényelhetnek április 20-tól,

turistaként viszont egészen októberig várniuk kell a látogatással, legalábbis a jelenlegi tervek szerint.

Az országban február 27-én kezdődött az újranyitás első szakasza, melynek keretében az Ausztráliában élő, teljesen beoltott új-zélandiak térhettek haza, majd egy héttel később következett a második szakasz, amelyben már a világ bármely pontján élő új-zélandiak visszamehettek, és elkezdődhetett a szakképzett külföldi és dolgozói vízumra jogosult munkavállalók vízumigénylése.

Nem csodálkozunk, hogy Új-Zéland nem kapkodja el a határnyitást, hiszen ebben az országban számos olyan hely van, ahol mi is el tudnánk viselni bármennyi karantént, főleg, ha még ilyen borokból is válogathatunk hozzá.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

vízum | covid | vízumigénylés | határnyitás | dolgozói vízum

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom