Close
Felgyorsítja a határnyitás folyamatát a világ egyik legbiztonságosabb országa

Felgyorsítja a határnyitás folyamatát a világ egyik legbiztonságosabb országa

Bár azért még így sem kapkodják el.

Új-Zéland rendszeresen végez a világ legbiztonságosabb országait felsorakoztató lista elején, nem véletlenül, hiszen például a járvány idején is minden eszközzel törekedtek arra, hogy az ország vírusmentes övezet legyen. Ennek viszont az a hátulütője, hogy az egyszerű turisták már két éve nem tehetik be a lábukat erre a káprázatos vidékre.

Most azonban jó hírek érkeztek az országból, ugyanis a kormány bejelentette, hogy felgyorsítják a határnyitás folyamatát. Első lépésben, április 12-től a teljesen beoltott ausztrálok léphetnek be a szigetre, május 1-től pedig érkezhetnek a vízummentességet élvező országok állampolgárai például Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Írországból, Kanadából, Japánból és Németországból.

A magyar állampolgárok egyelőre csak dolgozói vízumot igényelhetnek április 20-tól,

turistaként viszont egészen októberig várniuk kell a látogatással, legalábbis a jelenlegi tervek szerint.

Az országban február 27-én kezdődött az újranyitás első szakasza, melynek keretében az Ausztráliában élő, teljesen beoltott új-zélandiak térhettek haza, majd egy héttel később következett a második szakasz, amelyben már a világ bármely pontján élő új-zélandiak visszamehettek, és elkezdődhetett a szakképzett külföldi és dolgozói vízumra jogosult munkavállalók vízumigénylése.

Nem csodálkozunk, hogy Új-Zéland nem kapkodja el a határnyitást, hiszen ebben az országban számos olyan hely van, ahol mi is el tudnánk viselni bármennyi karantént, főleg, ha még ilyen borokból is válogathatunk hozzá.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

határnyitás | uj-zeland | vízumigénylés | vízum | covid

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram