Close
Ezek most a világ legbiztonságosabb országai

Ezek most a világ legbiztonságosabb országai

Megannyi riasztó történet hallunk a hírekben különböző veszélyesebbnél veszélyesebb országokról. Ilyenkor legszívesebben elő se keresnénk a bőröndünket, és utazás helyett inkább otthon maradnánk, hiszen abból nagy baj nem lehet. Szerencsére számos olyan felfedezendő hely van a nagyvilágban, ahol nagyjából lottóötössel egyenértékű az esélyünk arra, hogy elraboljanak vagy felrobbantsanak.

Az USA állami minisztériumának utazási tanácsadói valamennyi országot egy 1-től 4-ig terjedő skálán osztályoznak biztonsági szempontból (az 1-es a legbiztonságosabb, a 4-es a legveszélyesebb), úgyhogy a Your Travel Insider a Global Piece Index (GPI) alapján össze is állította a világ legbékésebb országait. Ahogy a híres dán meseíró, Hans Christian Andersen mondta: utazni annyit tesz, élni. Szóval, mégiscsak előkapjuk azokat a bőröndöket!

Izland

2018-ban a tűz és a jég szigete bizonyult a világ legbékésebb országának a GPI szerint.

A helyzet napjainkra se változott, Izland továbbra is legbiztonságosabb területek egyike a földön.

Nem csoda, hogy lassan az overturism veszélye fenyegeti, hiszen az elbűvölő gleccserek, vízesések és a csodás sarki fény miatt rengetegen keresik fel.

Új-Zéland

A listán elfoglalt ezüstérmes helye és a biztonsági szempontból 1-es besorolása miatt kiváló úti cél nyaralásra.

Persze a rejtett kincsek, mint például Motueka városa, a sós vizű fürdők, a változatos tájak és az egzotikus vadvilág sem utolsó szempontok.

Ausztria

A Mercer tanácsadó cég szerint Bécs a legjobb életminőséggel rendelkező város.

Ehhez vegyük hozzá a megnyugtató és kikapcsolásra tökéletesen alkalmas alpesi vidékeket, valamint a negyedik helyet a GPI-listán, és máris foglalhatjuk a szállást egy hegyvidéki faluba.

Írország

Európa zöld szigetén sem rohan senki, úgyhogy a megkapó tájainak és a barátságos falvainak köszönhetően Írország is népszerű célpont.

Biztonsági szempontból az 1-es halmazba sorolják, globálisan pedig a tíz legbékésebb ország között található,

tehát legalább annyira biztonságos, amennyire szép.

Svájc

Az alpesi ország nem csupán vizuálisan lenyűgöző (gondoljunk csak a havas hegyeire vagy a kisvárosainak öreg sétálóutcáira), hanem közbiztonságát tekintve is kiemelkedő.

Zürich pedig a világ legélhetőbb városainak egyike.

Portugália

Harmadik helyen pózol a GPI listáján, tehát papírja van a kiváló közbiztonságáról.

Idilli strandjai, történelmet mesélő középkori várai, macskaköves utcás falvai miatt Portugália egy kis európai csodaország.

Szlovénia

Számtalanszor kifejeztük már hódolatunkat iránta, és vállalva a kockázatot, a világ egyik legszebb helyének neveztük a olasz–osztrák–szlovén hármashatárt, külön kiemelve a szomszédos ékszerdobozt.

Ennyi természeti kincs ilyen kis helyen csak nagyon kevés országban létezik, és a biztonságunkért sem kell aggódnunk.

Japán

Történelem, tradíció, béke és visszavonulás. Ez Japán. És a GPI alapján a kilencedik legbiztonságosabb hely a világon.

Amit talán nem gondolnánk, hogy Tokió pedig a legbiztonságosabb város – legalábbis a The Economist szerint.

Kanada

Természeti csodáinak felsorolása valószínűleg kimerítené az internet tárhelyét, úgyhogy ízelítőül idézzük fel a Sziklás-hegység vonulatait, a nemzeti parkok erdőit vagy szebbnél-szebb tavait.

A GPI-listán a hatodik helyen áll a hatalmas ország.

Szingapúr

Ázsiáról nem feltétlenül a biztonság ugrik be elsőre, de Szingapúrban megnyugodhatunk, pláne, mióta a bizonyos listán két helyet javítva a hetedik helyre lépett előre.

Ráadásul szép és tiszta, kulturális, történelmi és gasztronómiai értelemben pedig sokszínű.

Ez is érdekelhet:

izland | szingapúr | japán | ausztria | uj-zeland

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom