Close
Ezek most a világ legbiztonságosabb országai

Ezek most a világ legbiztonságosabb országai

Megannyi riasztó történet hallunk a hírekben különböző veszélyesebbnél veszélyesebb országokról. Ilyenkor legszívesebben elő se keresnénk a bőröndünket, és utazás helyett inkább otthon maradnánk, hiszen abból nagy baj nem lehet. Szerencsére számos olyan felfedezendő hely van a nagyvilágban, ahol nagyjából lottóötössel egyenértékű az esélyünk arra, hogy elraboljanak vagy felrobbantsanak.

Az USA állami minisztériumának utazási tanácsadói valamennyi országot egy 1-től 4-ig terjedő skálán osztályoznak biztonsági szempontból (az 1-es a legbiztonságosabb, a 4-es a legveszélyesebb), úgyhogy a Your Travel Insider a Global Piece Index (GPI) alapján össze is állította a világ legbékésebb országait. Ahogy a híres dán meseíró, Hans Christian Andersen mondta: utazni annyit tesz, élni. Szóval, mégiscsak előkapjuk azokat a bőröndöket!

Izland

2018-ban a tűz és a jég szigete bizonyult a világ legbékésebb országának a GPI szerint.

A helyzet napjainkra se változott, Izland továbbra is legbiztonságosabb területek egyike a földön.

Nem csoda, hogy lassan az overturism veszélye fenyegeti, hiszen az elbűvölő gleccserek, vízesések és a csodás sarki fény miatt rengetegen keresik fel.

Új-Zéland

A listán elfoglalt ezüstérmes helye és a biztonsági szempontból 1-es besorolása miatt kiváló úti cél nyaralásra.

Persze a rejtett kincsek, mint például Motueka városa, a sós vizű fürdők, a változatos tájak és az egzotikus vadvilág sem utolsó szempontok.

Ausztria

A Mercer tanácsadó cég szerint Bécs a legjobb életminőséggel rendelkező város.

Ehhez vegyük hozzá a megnyugtató és kikapcsolásra tökéletesen alkalmas alpesi vidékeket, valamint a negyedik helyet a GPI-listán, és máris foglalhatjuk a szállást egy hegyvidéki faluba.

Írország

Európa zöld szigetén sem rohan senki, úgyhogy a megkapó tájainak és a barátságos falvainak köszönhetően Írország is népszerű célpont.

Biztonsági szempontból az 1-es halmazba sorolják, globálisan pedig a tíz legbékésebb ország között található,

tehát legalább annyira biztonságos, amennyire szép.

Svájc

Az alpesi ország nem csupán vizuálisan lenyűgöző (gondoljunk csak a havas hegyeire vagy a kisvárosainak öreg sétálóutcáira), hanem közbiztonságát tekintve is kiemelkedő.

Zürich pedig a világ legélhetőbb városainak egyike.

Portugália

Harmadik helyen pózol a GPI listáján, tehát papírja van a kiváló közbiztonságáról.

Idilli strandjai, történelmet mesélő középkori várai, macskaköves utcás falvai miatt Portugália egy kis európai csodaország.

Szlovénia

Számtalanszor kifejeztük már hódolatunkat iránta, és vállalva a kockázatot, a világ egyik legszebb helyének neveztük a olasz–osztrák–szlovén hármashatárt, külön kiemelve a szomszédos ékszerdobozt.

Ennyi természeti kincs ilyen kis helyen csak nagyon kevés országban létezik, és a biztonságunkért sem kell aggódnunk.

Japán

Történelem, tradíció, béke és visszavonulás. Ez Japán. És a GPI alapján a kilencedik legbiztonságosabb hely a világon.

Amit talán nem gondolnánk, hogy Tokió pedig a legbiztonságosabb város – legalábbis a The Economist szerint.

Kanada

Természeti csodáinak felsorolása valószínűleg kimerítené az internet tárhelyét, úgyhogy ízelítőül idézzük fel a Sziklás-hegység vonulatait, a nemzeti parkok erdőit vagy szebbnél-szebb tavait.

A GPI-listán a hatodik helyen áll a hatalmas ország.

Szingapúr

Ázsiáról nem feltétlenül a biztonság ugrik be elsőre, de Szingapúrban megnyugodhatunk, pláne, mióta a bizonyos listán két helyet javítva a hetedik helyre lépett előre.

Ráadásul szép és tiszta, kulturális, történelmi és gasztronómiai értelemben pedig sokszínű.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A világ legszebb fénybarlangjának minden négyzetmétere a maga a misztikum
Ezt tudjuk jelenleg arról, hogyan utazhatunk a közeljövőben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom