Close
Biztonságos úti cél most Magyarország? Ezt gondolják az amerikaiak

Biztonságos úti cél most Magyarország? Ezt gondolják az amerikaiak

Meglepően sokan vélik úgy, hogy a háború nem áll meg az ukrán határnál.

Korábban már írtunk arról, hogy a háború miatt drasztikusan visszaestek a repülőjegyfoglalások Európán és Oroszországon belül egyaránt, ugyanakkor az Egyesült Államokból érkezők száma egyelőre nem csökkent jelentősen, igaz, ők főleg Nyugat-Európát részesítik előnyben, ha a kontinensünkre érkeznek.

Most az Euronews gyűjtötte össze, milyen kérdések vetődnek fel a leggyakrabban az angolszászokban a közép-európai utazásokkal kapcsolatban. Ezek között szerepel az is, hogy továbbra is biztonságos-e az Ukrajnával szomszédos országokba repülni, például Lengyelországba és Magyarországra.

Az ezzel kapcsolatos kétségeket tükrözi, hogy az MMGYGlobal utazási iroda nemrégiben végzett felmérése szerint

az ukrajnai háború kétszer nagyobb valószínűséggel érinti az amerikaiak európai látogatási terveit, mint a Covid.

A válaszadók hatvankét százaléka aggódik amiatt, hogy a háború a szomszédos országokra is átterjed, és negyvenhét százalék még vár a foglalásokkal, miközben figyeli a helyzet alakulását.

A CNN Travel megkérdezte a Magyar Turisztikai Ügynökséget is az itteni helyzetről, mely azt a választ adta, hogy “Magyarország továbbra is biztonságos ország, és az élet a megszokott módon folyik.”

A háború miatt sem az Egyesült Államok, sem Nagy-Britannia nem változtatott a Magyarországot érintő utazási tanácsain, bár hozzá kell tenni, hogy Amerika Magyarországot az összes többi, Ukrajnával határos országgal együtt a járványhelyzet miatt már tavaly november óta az utazásra nem javasolt országok között tartja számon.

Ugyanakkor bűnözés és terrorizmus szempontjából az országot az alacsony kockázatú régiók közé sorolták, de az országprofilban általános tanácsként figyelmeztetnek arra, hogy fontos az óvatosság a zsúfolt turistaövezetekben és tömegközlekedési eszközökön, valamint érdemes kerülni a tüntetéseket és a tüntetőkkel való konfrontációt.

Vajon átírhatja akár a nyári utazási terveket is az ukrajnai háború? Ebben a cikkben jártunk utána. Itt pedig arról számoltunk be, hogyan hat a fegyveres konfliktus a budapesti albérletárakra.

(Forrás: Euronews, CNN, képek: Getty Images)

 

veszély | usa | amerika | magyarország | utazás

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom