Close
Viszlát spontaneitás, luxussá vált a last minute

Viszlát spontaneitás, luxussá vált a last minute

Az utolsó pillanatos repülőjegyek, impulzív kiruccanások, „dobjunk el mindent egy kis napsütésért“ utazások ideje lejárt. 2023-ban érdemesebb lesz jó előre megtervezni az utazásokat, legalábbis akkor, ha számít a pénz is.

Persze már régebb óta érvényes, hogy azok találják a legjobb árakat és ajánlatokat, akik jó előre foglalnak, de manapság még több utazó vált árérzékennyé. Az ABTA brit utazási szövetség felmérésében a megkérdezettek 29 százaléka már lefoglalta az idei, elsősorban nyári utazását, de olyan is van, aki már a jövő évét tervezi.

A Booking.com által megkérdezettek 61 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jó előre megtervezi az utazásokat, hogy megfizethetőbb áron nyaraljon. Úgy tűnik, a spontaneitás ma már luxusnak számít, és

minden korábbinál mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki az utolsó pillanatban akar foglalni.

Aki spórolni akar, annak érdemes figyelnie az akciókat és kedvező ajánlatokat, amik januárban szembe jöhetnek, emellett a légitársaságok és utazási irodák augusztusban is tartanak leárazásokat, hogy az utószezonra csábítsák az utazókat. Jó taktika lehet, ha nem az időpontot jelöljük ki először, hanem az ajánlatokat nézzük meg, és a legkedvezőbbnek az idejére vesszük ki a szabadságot ami valószínűleg kívül lesz a nyári csúcsszezonon.

Így spórolnak az utazás során azok, akik nem akarnak lejjebb adni a stílusból, itt pedig az derül ki, hogy mennyit takaríthatunk meg, ha tömegközlekedéssel utazunk autó helyett.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

utazás | last minute | 2023 | spontaneitás | tervezés

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram