Így spórolnak az utazás során azok, akik nem akarnak lejjebb adni a stílusból

Az Expediát, a Hotels.com-ot és a Vrbót is magában foglaló Expedia csoport érdekes következtetésre jutott a szállásfoglalási trendek kapcsán.

A Hotels.com adatai szerint világszerte több mint húsz százalékkal nőtt az érdeklődés a háromcsillagos vagy annál alacsonyabb minősítésű szállodák iránt, ami arra utal, hogy az emberek hajlandók egy-két csillagot feláldozni a barátibb árak oltárán. Ezzel együtt a kényelemről és a stílusról sem kell lemondaniuk, mert a háromcsillagos kínálatban is találni elegáns butikhoteleket és dizájnvezérelt apartmanszállodákat.

Az utazóknak ugyanakkor csak több mint a negyede (28 százaléka) vallotta be, hogy minden eddiginél jobban figyel az ár-érték arányra, a briteknek pedig 39 százaléka tervez egy-három csillagos szállodákban megszállni. Huszonnyolc százalékuk olyan szállást szeretne foglalni, amely valamilyen hozzáadott értéket tartalmaz, például piperecikkeket vagy reggelit.

Úgy tűnik, hogy a járvány utáni igényekhez képest, amikor sokan „életük nyaralására“ indultak, elmozdulás történt a gondolkodásmódban, és

az utazók közel egyötöde szívesebben utazna inkább többször, inkább háromcsillagos hotelekben megszállva, mint egyszer egy nagyobb volumenű luxuskiruccanásra.

A kevesebb csillag ugyanakkor nem feltétlenül jelent alacsonyabb színvonalat. Számos szálloda, mint például a Wild Thyme & Honey Cotswoldsban, a mexikói Una Vida vagy a párizsi Mama Shelter kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, stílusos belső terekkel és egyedi hangulattal.

Úgy tűnik, jövőre egy másik trend is erősödni fog, méghozzá az az elvárás, hogy a bérelhető apartmanokban illetve nyaralókban főzni is lehessen, amivel a brit utazók akár 417 fontot is megspórolhatnak szemben azzal, ha rendelnének vagy étteremben ennének.

A nyaralóbérlőknek ugyanakkor fontosabbak a családjuk szükségletei, mint a bérlemény elhelyezkedése. Azoknak a briteknek, akik a családjukkal vagy a barátaikkal bérelnek házat, 60 százalékának egy jól felszerelt ingatlan legalább olyan fontos, mint maga az úti cél.

Nemrég az is kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre, ha pedig nem tudod eldönteni, hogy Airbnb-t vagy szállodát foglalja, ez a két kérdés segíthet.

(Forrás: House Beautiful, képek: Getty Images)

utazás | hotel | csillag | szálloda | spórolás

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom