Close
Így spórolnak az utazás során azok, akik nem akarnak lejjebb adni a stílusból

Így spórolnak az utazás során azok, akik nem akarnak lejjebb adni a stílusból

Az Expediát, a Hotels.com-ot és a Vrbót is magában foglaló Expedia csoport érdekes következtetésre jutott a szállásfoglalási trendek kapcsán.

A Hotels.com adatai szerint világszerte több mint húsz százalékkal nőtt az érdeklődés a háromcsillagos vagy annál alacsonyabb minősítésű szállodák iránt, ami arra utal, hogy az emberek hajlandók egy-két csillagot feláldozni a barátibb árak oltárán. Ezzel együtt a kényelemről és a stílusról sem kell lemondaniuk, mert a háromcsillagos kínálatban is találni elegáns butikhoteleket és dizájnvezérelt apartmanszállodákat.

Az utazóknak ugyanakkor csak több mint a negyede (28 százaléka) vallotta be, hogy minden eddiginél jobban figyel az ár-érték arányra, a briteknek pedig 39 százaléka tervez egy-három csillagos szállodákban megszállni. Huszonnyolc százalékuk olyan szállást szeretne foglalni, amely valamilyen hozzáadott értéket tartalmaz, például piperecikkeket vagy reggelit.

Úgy tűnik, hogy a járvány utáni igényekhez képest, amikor sokan „életük nyaralására“ indultak, elmozdulás történt a gondolkodásmódban, és

az utazók közel egyötöde szívesebben utazna inkább többször, inkább háromcsillagos hotelekben megszállva, mint egyszer egy nagyobb volumenű luxuskiruccanásra.

A kevesebb csillag ugyanakkor nem feltétlenül jelent alacsonyabb színvonalat. Számos szálloda, mint például a Wild Thyme & Honey Cotswoldsban, a mexikói Una Vida vagy a párizsi Mama Shelter kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, stílusos belső terekkel és egyedi hangulattal.

Úgy tűnik, jövőre egy másik trend is erősödni fog, méghozzá az az elvárás, hogy a bérelhető apartmanokban illetve nyaralókban főzni is lehessen, amivel a brit utazók akár 417 fontot is megspórolhatnak szemben azzal, ha rendelnének vagy étteremben ennének.

A nyaralóbérlőknek ugyanakkor fontosabbak a családjuk szükségletei, mint a bérlemény elhelyezkedése. Azoknak a briteknek, akik a családjukkal vagy a barátaikkal bérelnek házat, 60 százalékának egy jól felszerelt ingatlan legalább olyan fontos, mint maga az úti cél.

Nemrég az is kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre, ha pedig nem tudod eldönteni, hogy Airbnb-t vagy szállodát foglalja, ez a két kérdés segíthet.

(Forrás: House Beautiful, képek: Getty Images)

csillag | spórolás | szálloda | utazás | hotel

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram