Így spórolnak az utazás során azok, akik nem akarnak lejjebb adni a stílusból

Az Expediát, a Hotels.com-ot és a Vrbót is magában foglaló Expedia csoport érdekes következtetésre jutott a szállásfoglalási trendek kapcsán.

A Hotels.com adatai szerint világszerte több mint húsz százalékkal nőtt az érdeklődés a háromcsillagos vagy annál alacsonyabb minősítésű szállodák iránt, ami arra utal, hogy az emberek hajlandók egy-két csillagot feláldozni a barátibb árak oltárán. Ezzel együtt a kényelemről és a stílusról sem kell lemondaniuk, mert a háromcsillagos kínálatban is találni elegáns butikhoteleket és dizájnvezérelt apartmanszállodákat.

Az utazóknak ugyanakkor csak több mint a negyede (28 százaléka) vallotta be, hogy minden eddiginél jobban figyel az ár-érték arányra, a briteknek pedig 39 százaléka tervez egy-három csillagos szállodákban megszállni. Huszonnyolc százalékuk olyan szállást szeretne foglalni, amely valamilyen hozzáadott értéket tartalmaz, például piperecikkeket vagy reggelit.

Úgy tűnik, hogy a járvány utáni igényekhez képest, amikor sokan „életük nyaralására“ indultak, elmozdulás történt a gondolkodásmódban, és

az utazók közel egyötöde szívesebben utazna inkább többször, inkább háromcsillagos hotelekben megszállva, mint egyszer egy nagyobb volumenű luxuskiruccanásra.

A kevesebb csillag ugyanakkor nem feltétlenül jelent alacsonyabb színvonalat. Számos szálloda, mint például a Wild Thyme & Honey Cotswoldsban, a mexikói Una Vida vagy a párizsi Mama Shelter kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, stílusos belső terekkel és egyedi hangulattal.

Úgy tűnik, jövőre egy másik trend is erősödni fog, méghozzá az az elvárás, hogy a bérelhető apartmanokban illetve nyaralókban főzni is lehessen, amivel a brit utazók akár 417 fontot is megspórolhatnak szemben azzal, ha rendelnének vagy étteremben ennének.

A nyaralóbérlőknek ugyanakkor fontosabbak a családjuk szükségletei, mint a bérlemény elhelyezkedése. Azoknak a briteknek, akik a családjukkal vagy a barátaikkal bérelnek házat, 60 százalékának egy jól felszerelt ingatlan legalább olyan fontos, mint maga az úti cél.

Nemrég az is kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre, ha pedig nem tudod eldönteni, hogy Airbnb-t vagy szállodát foglalja, ez a két kérdés segíthet.

(Forrás: House Beautiful, képek: Getty Images)

hotel | utazás | spórolás | szálloda | csillag

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Öt dolog, amire minden utasnak oda kell figyelnie a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom