Close
Mit is jelent tulajdonképpen a „bosszúutazás“?

Mit is jelent tulajdonképpen a „bosszúutazás“?

Miután kétéves bezártságot követően idén újra szabadon utazhatunk, nagyon sokan érzik úgy, hogy most mindent bepótolnak, ami az elmúlt időszakban kimaradt.

A „bosszúutazás“ kifejezés főleg angol nyelvterületen terjedt el még 2021-ben, amikor világszerte elkezdődött az újranyitás, az emberek pedig némi elégtételt akarta venni az elvesztegetettnek érzett időért.

Mint Erika Richter, az Amerikai Utazási Tanácsadók Társaságának (ASTA) alelnöke magyarázta, ez a szó lényegében azt foglalja össze, hogy „Hé, az élet rövid! Igenis le akarom foglalni azt az utazást. Több időt akarok tölteni a családommal. Kapcsolódni akarok az emberekhez és a természethez. Fel akarom fedezni a világot és olyan élményeket keresek, amiktől úgy érzem, élek.“

Zákinthosz

Rory Boland, a Which? magazin szerkesztője szerint

a bosszúutazás elég csúnya kifejezés annak leírására, hogy az emberek nagyon szeretnének végre újra kimozdulni, új helyeket látni és új emberekkel találkozni

egy olyan időszak után, amit sokan statikusnak és sivárnak éreztek.

Kempingezés Oregonban

Ami biztos, hogy ahogyan a határok megnyílnak, az emberek alig várják, hogy útra kelhessenek. Mint az Expedia utazásfoglalással foglalkozó cég online keresési adatokon alapuló összesítéséből kiderül, az utazások iránti érdeklődés 2021 májusában ugrott a legnagyobbat, mintegy tíz százalékot, egy héttel azután, hogy az Európai Unió meghosszabbította a Pfizerrel kötött szerződését, és jóváhagyta a tizenévesek oltását.

Braies-tó, Olaszország

A cég felméréséből az is kiderül, hogy 2022-ben a fogyasztók hatvan százaléka tervez belföldi utazást, míg huszonhét százalékuk menne külföldre, és sokan hajlandóak több pénzt költeni a nyaralásra, mint amennyit korábban költöttek. Ez annak is köszönhető, hogy a hosszú bezártság idején sokan tettek félre pénzt, amit most jobb szállodára, első osztályú repülőjegyre vagy egy drága, egyszeri élményre szeretnének elkölteni.

Idén a kutatások szerint ez a négy trend határozza meg az utazásokat,  és megszületett egy olyan foglalási módszer is, amit a pandémia hívott életre.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

bosszúutazás | pandémia | utazás | trend

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram