Close
Ha még fürdőznénk egy keveset a napfényben – Utazási tippek októberre

Ha még fürdőznénk egy keveset a napfényben – Utazási tippek októberre

Ahogy a mondás tartja, a lemenő napnak is van ereje. Szeretjük kihasználni a közelgő vacogós időszak előtti utolsó feltöltődési lehetőségeket, ezért nagyrészt olyan úti célokat választottunk a második őszi hónapra, hogy még kaphassunk egy kis D-vitamin kúrát.

Scilly-szigetek, Nagy-Britannia

Egy októberi trip tervezésekor ritkán említjük elsők között az Egyesült Királyságot, pedig talán érdemes lenne. Itt van például ez a kis szigetcsoport, ahol sokkal kellemesebb hőmérséklet várja a felfedezőt, mint a szárazföldön, ráadásul a nyári vakációra érkező tömegek már rég kicsekkoltak a szállodákból.

Tucatnyi túraútvonalat találunk errefelé, melyek behálózzák a Nagy-Britannia dél-keleti részén megbúvó szigetet; kihagyhatatlan program a látványos Tresco botanikus kertje, és amennyiben az időjárás megengedi, követheti egy tengerparti ebéd a hangulatos Juliet’s Gardenben. A bájos Scillytől a forgalmas, de békés öbölben vehetünk búcsút.

Lanzarote, Spanyolország

Pazar választás arra az esetre, ha a nyáron kimaradt tengerparti barnulást szeretnénk pótolni.

A Kanári-szigeteken a legcudarabb időkben sem nagyon mutat kevesebbet a hőmérő húsz foknál, a Nyugat-Afrikához közel eső Lanzarote pedig tényleg nem spórol a simogató napsugarakkal.

Bármelyiket is nézzük ki magunknak a három nagy üdülőhely (Playa Blanca, Costa Teguise, Puerto del Carmen) közül, mindenhol nyugodt pihenést kapunk, ha viszont felpezsdítenénk egy kicsit a vérünket, a környék legnagyobb városának, Arrecifének a bárjait, éttermeit vegyük célba. A vizuális élményért irány a Timanfaya Nemzeti Park.

Ciprus

A legtöbben a parázsló napért és a kéklő tengerért utaznak a Mediterrán-térség harmadik legnagyobb szigetére – főszezonban. Kisebb dózisban ugyan, de októberben is megkaphatjuk ezt a csomagot, mert egész évben kellemes éghajlat csalogatja a látogatót.

Ciprus boldog, kiegyensúlyozott világában mindenki megtalálja azt, amit keres:

változatos kultúrát, zsizsegő éjszakai életet, történelmi kincseket, a vízisportok jóvoltából adrenalint, és persze napfényt, szerelmet.

Örményország

Télen keservesen hideg, nyáron fojtogatóan meleg van Kaukázus csodaországában, tehát ősszel vagy tavasszal ideális nekivágni a már nem is annyira titokzatos vidéknek. A parádés természeti adottságai miatt ezekben a napokban lenyűgöző látványt nyújtanak Örményország olykor hátborzongató tájai és látnivalói. Élvezhetjük többek között a hófödte Ararat hegység fantasztikus panorámáját, az ország legszebb vallási építményének tartott Geghard kolostor évszázadokra visszanyúló emlékeit.

Jerevánban muszáj megkóstolni a helyi ízeket az édes baklavától a töltött szőlőlevekig, de az is nagyszerű program, ha leülünk a város tetején a Cascade lépcsőin, és csak figyeljük a fővárosi élet lüktetését.

Perugia, Olaszország

Művészet, édesség, történelem. Ezek Umbria tartomány fővárosának hívószavai. Olaszország zöld szíveként emlegetik a dombra épült, falakkal körbeölelt települést, amely mindent megad az Itáliát imádóknak.

Macskaköves szűk utcái, etruszk emlékhelyei, szökőkúttal hódító főtere és éjszakánként felbolyduló vendéglátóhelyei nagykanállal merítenek a dolce vitából.

Ráadásul október 19. és 28 között tartják Perugia legfontosabb eseményét, a csokoládéfesztivált, ahol aztán szó szerint élvezhetjük az édes életet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

október | utazás | örményország | kirándulás | lanzarote

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Felkészülve a főszezonra - Az ország közel száz pontján szakértők segítik a turistákat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram