Kiderült, milyen utazásokra vágyunk 2024-ben

A Froward Keys megvizsgálta, hogy milyen turisztikai trendek várhatók 2024-ben, azaz mire vágyunk mi, utazók. 

Az eredmények szerint jövőre kissé változtatunk idei utazási preferenciáinkon és hosszabb ideig szeretnénk majd távol lenni, emellett pedig a szezonon kívüli utak is a mostaninál jóval népszerűbbek lesznek. A növekvő utazási költségek és a fokozódó környezettudatosság ahhoz járul hozzá, hogy nem kevesebb időt szeretnénk otthonunktól távol tölteni, hanem

ritkábban, de hosszabb utazásokban gondolkodunk.

A statisztikai adatok szerint négy százalékkal csökkent az egy-három éjszakás utazások száma világszerte, ezzel szemben pedig jelentősen megnőtt a négy-tizenhárom éjszakás közepes és a tizennégy éjszakát meghaladó hosszú utak népszerűsége.

A Forward Keys megjegyzi, hogy 2024-ben a szezonon kívüli utazás is felélénkül, ennek oka pedig a távmunka térnyerésében keresendő. Ez várhatóan pozitív hatással lesz az utazási és turisztikai ágazatra, mivel

csökkenni fog a szezonalitás és a látogatók száma jobban el tud majd oszlani egész évben.

A fent említett két utazási trend mellett Forward Keys elmondta, hogy a luxusélményekre is nőni fog a kereslet, a prémium kabinházak továbbra is mágnesként vonzzák majd az utazókat, az utazási irodák pedig a jövőjüket már szinte teljes mértékben a digitális térben tudják majd kialakítani.

Hosszú távon azonban továbbra is nagy kérdés, hogy a klímaváltozás milyen hatással jár majd a turizmusra, hiszen a várható hőmérséklet-emelkedés a prognózisok szerint csökkentheti a nyári keresletet a melegebb úti célokban, és növelheti az érdeklődést a hagyományosan hűvösebbnek számító régiók iránt.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

2024 | turizmus | trendek | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom