Nyolc time-lapse fotón a világ legismertebb úti céljai úgy, ahogyan még sosem láttuk őket

Talán nem az ikonikus városképekre gondolt Walt Whitman költő, amikor azt mondta: „Számomra a nap és az éjszaka minden órája kimondhatatlanul tökéletes csoda.” Viszont igaza volt. Olyannyira, hogy a fenti gondolat helyet is kapott Stephen Wilkes új könyvében, a Day to Night-ban. Ráadásul inspiráció forrása is volt az amerikai képzőművész-fotósnak, aki egy egész vibráló sorozatot szentelt neki.

Wilkes több mint egy évtizede járja a nyüzsgő nagyvárosokat, az elhagyatott, vad tájakat, a legnépszerűbb úti célokat, történelmi látnivalókat, hogy egyedi módon örökítse meg őket.

A technikája egyszerű, mégis komplex.

A kamerát fix szögben állítja le és mintegy ezerötszáz felvételt készít a panorámáról. Ezekből választja ki a legjobb nappali és éjszakai fotókat, hogy aztán azokat összeolvassza és egyedi városképeket alkosson meg belőlük.

A fotós azt mondja, mindig is vonzotta a művészet és az, hogy minél tovább nézünk valamit, annál többet fedezhessünk fel benne. Íme, nyolc fotó és nyolc város, amire ez abszolút igaz.

London, Anglia

A fotó a zsúfolt Trafalgar Square-en készült. Az egészen különleges felvételben érdemes kicsit elmélyülni, hiszen számos olyan figyelemre méltó részlet van rajta, amit első pillantásra észre sem vennénk.

Párizs, Franciaország

A párizsi zord időjárás nem akadályozta meg Wilkes-t abban, hogy egy tizennyolc órás fotózás során örökítse meg a forgalmas Champs de Marsot és az Eiffel-tornyot.

New York, Egyesült Államok

A hangulatos, mégis vibráló Brooklyn Bridge Parkról 2016-ban készültek a time-lapse fotók.

Salisbury, Anglia

Napnyugta és napfelkelte a kép szélén, a közepén pedig felhők, melyek szinte újraalkotják az ikonikus Stonehenge-t. Wilkes 18. századi ruhákba öltözött embereket örökített meg az őskori emlékműnél, hogy a hangulat még autentikusabb és hitelesebb legyen.

Grindavík, Izland

Wilkes képe az izlandi kék lagúnáról egészen különleges. A víz ugyanolyan élénk színűnek tűnik nappal, mint éjszaka, de a sarki fény csodálatosan játszik a hó felett.

Bergen, Hollandia

Lenyűgöző látványt nyújtanak a német megszállás alatt épült második világháborús bunkerek fala mellett elterülő, varázslatos színeket felvonultató tulipánmezők.

New York, Egyesült Államok

Egy havas napot örökített meg a fotós 2010-ben a Central Parkban.

Velence, Olaszország

A fantasztikus, 2015-ben készült fotón Wilkes a Velence Regatta Storicát örökítette meg. Az eseményen korhű ruhába öltözött gondolások szállnak vízre 16. századi stílusú hajókon, hogy átkeljenek a Canal Grandén. A távolban megjelenik az ikonikus Santa Maria della Salute-bazilika is.

(Forrás: Architectural Digest, fotók: Stephen Wilkes)

timelapse | nagyváros | fotók | úti cél | legismertebb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom