Close
Öt adrenalinpumpáló úti cél extrémsportoláshoz Szlovéniától Franciaországig

Öt adrenalinpumpáló úti cél extrémsportoláshoz Szlovéniától Franciaországig

Ha egy kis adrenalintuningra vágysz, a következő úti célok egyike biztosan tetszeni fog! Jó hír, hogy még a világ végére sem kell elutaznod: vannak olyan extrémsport-helyszínek, ahol a szomszédos országok szolgáltatják a legjobb pályát!

Canyoning – Garda-tó (Olaszország)

Ha szereted a vizet, az izgalmakat, a hegyvidéki tájakat, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a canyoningot. Az extrém sport lényege, hogy vízzel borított, hegyi terepen kell különböző akadályokat leküzdeni.

Tökéletes helyszín a mozgás szerelmeseinek Olaszország és a Garda-tó, amit semmiképp se hagyj ki, ha felejthetetlen élményekre vágysz!

Skydiving – Bled (Szlovénia)

A mesébe illő, gleccser vájta Bledi-tó Szlovénia észak-nyugati részén, a Júliai-Alpokban található. Mesés hegyi fürdőhely, és az extrémsportok kedvelőinek is kiváló terep, hiszen az azúrkék színben pompázó hegyi tavat, és az azt körülvevő sűrű erdőket madártávlatból is meg lehet tekinteni – például egy ejtőernyős ugrás során.

Két skydiving között pedig feltétlenül érdemes benézni a bledi várba és a Bledi-tó közepén álló Nagyboldogasszony-templomba.

Vadvízi evezés – Mreznica (Horvátország)

Nem vitás, a rafting igazi adrenalindús szabadidős elfoglaltság, ráadásul késő tavasztól egészen októberig élvezhető.

Ha festői szépségű tájak között, veszélyes folyamokon utazva szeretnéd feszegetni a határaidat, evezz a horvátországi vadvizeken, a Mreznica folyón!

Sziklamászás – Verdon-kanyon (Franciaország)

A Verdon-kanyon mindenkit elbűvöl élénk színeinek kombinációjával: égszínkék folyók, hófödte hegyormok és az erdők csodaszép zöldje keveredik ezen a mesebeli tájon. Több nehézségi fokú út is van arrafelé azoknak, akik sziklamászásra adnák a fejüket.

Egyet azonban fontos észben tartani: érdemes alaposan felkészülni, mielőtt nekiindulnál a túrának!

Siklóernyőzés – Comói-tó (Olaszország)

A Pedemontana – avagy a hegyek lába, ahogy az olaszok nevezik azokat a területeket, ahol a síkságból hirtelen kinőnek a hegyek –, igazi varázsszó a siklóernyőzés kedvelői számára.

Az egyik legmarkánsabb ilyen terület, az észak-olaszországi Mount Cornizzolo és a Comói-tó partja, ahol a síkságból kinővő 1241 méter magas hegy ideális körülményeket teremt, és még nagyobb élményeket kínál a repülés híveinek.

+1 Via ferrata – Salza-folyó (Ausztria)

Az első via ferrata útvonalakat az első világháború idején építették ki a katonák az ellátmány gyorsabb mozgatására. A nehezen megközelíthető hegyoldalakba láncokat, létrákat fúrtak, rengeteg időt és energiát spórolva ezzel. Ma már kedvelt szabadidősport, mert olyan utakon haladhatunk végig, amiket gyalogos túrák alkalmával lehetetlen lenne megközelíteni.

Előképzettség nem szükséges, a könnyűtől a nagyon nehéz útvonalig lehet pályát választani.

Magyarországon Cseszneken és Tatabányán próbálhatod ki, Ausztriában pedig a Salza-folyó völgyében, ahol több via ferrata-kletterteig túralehetőség van.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Siklóernyőzés | comoi-tó | Skydiving | bled | Verdon-kanyon

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram