Persze csak abban az esetben, ha el is repülünk valahová.
A repülés és az utazás több okból is stresszes élmény lehet, amit viszont előbbi esetében enyhíthet egy korai megérkezés a repülőtérre. Egy légiutas-kísérő azonban azt mondja, érdemes a szokásosnál kicsit később megjelenni.
Kamila Jakubjakova – az Emirates volt légiutas-kísérője – szerint néha megéri az utolsó pillanatokban befutni a repülőtérre (még ha ez egy kicsit necces is),
ugyanis, ha indulási időhöz kicsit közelebb érünk oda, akkor felajánlhatják, hogy magasabb kategóriába sorolnak át minket.
– Néha a légitársaságok túlárazzák a jegyeket, és nem számítanak arra, hogy mindenki megjelenik a beszállókapunál. Így, ha a járat túl van foglalva, és mégis mindenki becsekkol, akkor a turistaosztályon utazókat át kell helyezniük a business osztályra, és ilyenkor jó eséllyel az utolsóként érkezőket választják ki, mivel ők a plusz utasok.
Nem ez az egyetlen tanács, amit az utasoknak adott a jobb élmény érdekében. Jakubjakova szerint tehetünk ezt-azt azért, hogy mind nekünk, mind az utaskísérő személyzetnek kellemesebben teljen a repülés.
– Mindig kifizetődő, ha kedvesek vagyunk a légiutas-kísérőkkel. Ha hozol magaddal valami finomságot, például cukorkát vagy csokoládét, és felajánlod nekünk, akkor valószínűleg megpróbáljuk kicsit jobbá tenni az utazást, vagy valamilyen módon megháláljuk – magyarázta. – Mindenkivel kedvesek vagyunk alapból, de természetesen, ha megteszed a plusz lépést, akkor cserébe valószínűleg mi is.
A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.
(Forrás: Mirror, fotók: Getty Images)
megérkezés | később | utazás | légiutas-kísérő | repülés | reptér
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!