Close
Egy légiutas-kísérő szerint erre az öt dologra mindenképp érdemes odafigyelni a repülésnél

Egy légiutas-kísérő szerint erre az öt dologra mindenképp érdemes odafigyelni a repülésnél

Néhány akár életmentő is lehet.

Jó pár légiutas-kísérő osztja meg szívesen a repüléssel kapcsolatos tippjeit és tapasztalatait a közösségi médiában. Ezúttal Leysha Perez árulta el, mire érdemes odafigyelni.

Ne használd a légitársaság takaróit és párnáit!

– Ha bárhová repülök, viszem inkább magammal a saját takarómat és párnámat! – mondja. A magyarázatra nem tér ki, vélhetően higiéniai okai vannak ennek.

Óvatosan a felszolgált ételekkel!

Leysha nem ajánlja, hogy túl sok ételt együnk a gépen.

– Csak azért, mert rengeteg tartósítószer van benne, nagyon magas a nátriumtartalma, így összességében nem tesz jót az egészségednek, ha túl sokat eszel belőlük.

Légy együttérzőbb!

Leysha úgy véli, a légiutas-kísérők nem feltétlenül tudják, min mennek keresztül éppen a fedélzetre lépő utasok.

– Az emberek folyton rajtunk vezetik le a dühüket, de megpróbálom a többi légiutas-kísérővel is tudatni, hogy ne vegyék ezeket személyeskedésnek. Mindenkinek együttérzőbbnek kell lennie a másikkal.

Ne vegyél jegyet harmadik féltől

Sok családos utas a beszállás után ideges lehet, ha kiderül, nem ülhet a gyermeke mellé.

Ez általában annak a következménye, ha harmadik féltől veszi a repülőjegyét.

Általában ezek a weboldalak véletlenszerűen szórják ki a jegyeket.

Óvatosan a búvárkodással!

Nyilván nem mindenkit érint, de nem a legjobb ötlet búvárkodás után repülni. Várni kell legalább negyvennyolc órát, hogy a szervezetnek legyen elég ideje megszabadulni a felesleges nitrogéntől. Ellenkező esetben fennáll a dekompressziós betegség lehetősége.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

légiutas-kísérő | tanácsok | repülés | fedélzet | tippek

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram