Close
Egy légiutas-kísérő elárulta, mikorra érdemes repjegyet foglalni

Egy légiutas-kísérő elárulta, mikorra érdemes repjegyet foglalni

Ha késik a gépünk, az rémálomszerű kezdete lehet egy utazásnak – különösen akkor, ha az több órát vesz el az életünkből. Következzenek a légikísérőként dolgozó Lisa Kulpa tippjei az ideális foglalás időpontjának kiválasztásához.

A legfőbb tanácsnak nem fognak örülni az éjszakai baglyok és a korán keléstől rettegők, mivel Lisa azt mondja, hogy

minél korábban indul a repülőnk, annál jobb.

– A nap első járata mindig a legjobb választás, több okból is. Egyrészt a késés legkisebb esélye mindig az első gép indulásakor van. Ennek az az oka, hogy a gépet már előző este a repülőtérre szállították, és „ott fog várni ránk”.

Ebben az esetben nem kell aggódni amiatt, hogy a repülő másik városból érkezik, ami gyakran késésekhez vezethet. A másik magyarázat, amiért a nap folyamán később induló járatok „nagyobb eséllyel késnek” az időjárás tényezőkkel,  a karbantartási csúszásokkal, vagy be- és kiszállással hozhatók összefüggésbe.

– Ha kisebb városban élsz, és nem egy olyan közlekedési csomópontban, mint mondjuk Frankfurt, Párizs vagy London, akkor az első gépre való feljutás azért is fontos, mert ez azt jelenti, hogy a személyzet tagjai valószínűleg abban a városban éjszakáztak, és egyből rendelkezésre állnak – mondja.

A korai ébresztés okozta stressz ellenére a reggeli repülés a legjobb opció. Amellett, hogy valószínűleg megússzuk a késést, a lehető legtöbbet hozhatjuk ki a nyaralás első napjából azzal, hogy hamar megérkezünk az adott helyre. Arról nem beszélve, hogy a reggeli járat nagyon tiszta repülőgépet jelent, ugyanis a gépeket az éjszaka folyamán alaposan megtisztítják.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

légiutas-kísérők | tipp | utazás | foglalás | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram