1,1 millió forintot kap az a turista, aki üzbegisztáni tartózkodása alatt koronavírusos lesz

Érdekes garancia.

Üzbegisztán annyira bízik a járványüggyel kapcsolatos biztonsági és higiénés intézkedéseiben, hogy az idegenforgalmi hivatal merész lépést jelentett be: minden turistát háromezer dollárral, azaz nagyjából 1,1 millió forinttal kompenzálnak, ha az országban elkapja a Covid–19-et.

„Szeretnénk biztosítékot nyújtani az Üzbegisztánba érkező turistáknak, és megmutatni, mennyire biztonságos az ország. A kormány új biztonsági és higiénés előírásai annyira körültekintőek, hogy a turisztikai szektor garanciát is vállal arra, ha valaki az országban kapja el a koronavírust"

– nyilatkozta Sophie Ibbotson, Üzbegisztán idegenforgalmi nagykövete.

A nemzeti garancia azoknak szól, akik szervezett, csoportos kirándulás keretében, helyi idegenvezetővel látogatják meg az országot. Az, 1,1 milliós kompenzáció megegyezik az országban a Covid–19-cel megfertőzödöttek orvosi kezelésének költségével. A kormányhoz a szállásadók és a turisztikai vállalkozások önkéntesen jelentkezhetnek az igazolásért, hogy vállalkozásuk megfelel az előírt biztonsági és higiénés előírásoknak – azoknak a helyeknek azonban, amelyek ennek nem felelnek meg, és bizonyíthatóan okozhattak megfertőződést, vállalniuk kell a Covid–19-et elkapottak kezelési költségét.

Az országba gond nélkül beléphetnek a Kínából, Izraelből, Japánból és Dél-Koreából érkezők, az európai és a brit turistáknak azonban két hetet kell karanténban tölteniük. Mellesleg Üzbegisztánban volt a legkisebb a koronavírusos elhalálozási arány – mindösszesen tizenkilenc ember a harminchárom milliós országban.

Kambodzsa amúgy épp Üzbegisztánnal ellentétes intézkedést jelentett be: az országba látogató turistáknak háromezer dolláros biztosítási betétet kell fizetniük, valamint egy koronavírus-teszt árát, és a teszt kiértékeléséig étkezési és szállásköltségeit is saját maguknak kell állniuk.

Ez is érdekelhet:

Ezek Horvátország leggyönyörűbb, titkos tengerpartjai

Tíz fantasztikus és kevéssé ismert horvát tengerpart, ahol garantáltan nem nyom össze a naptejfelhőben úszó turistainvázió. Íme!

(Forrás: Lonely Planet

járványügy | garancia | turizmus | turista | üzbegisztán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom