Close
Nagy lépést tett a Wizz Air a zajcsökkentésért és az üzemanyag-takarékosságért

Nagy lépést tett a Wizz Air a zajcsökkentésért és az üzemanyag-takarékosságért

A Wizz Air Bécsben is üzembe állította új, üzemanyag-takarékos Airbus A321neo flottáját – közölte a légitársaság.

A közlemény szerint ezzel Bécs lett a harmadik olyan Wizz-piac, ahol a korábbi olaszországi és abu-dzabi technológiai beruházásokat követően teljes egészében az Airbus A320neo-családba tartozó flottára áll át a légitársaság.

A Wizz Air a jövőben kizárólag ezekkel a típusú repülőgépekkel kívánja fejleszteni a flottáját, köszönhetően például a repülőgépcsalád üzemanyag-hatékonyságának. A piacon jelenleg elérhető legfejlettebb keskenytörzsű repülőgépként ezek a modellek negyvenhárom százalékkal kevesebb zajt és ötven százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsátanak ki az előző generációkhoz képest.

Kiemelték, a légitársaság repülőparkjának átlagéletkora 5,1 év, ezzel a Wizz Air rendelkezik a világ egyik legfiatalabb és leghatékonyabb flottájával.

A légitársaság hosszú távú tervei között szerepel, hogy folyamatosan fejlessze flottáját a legújabb repüléstechnológiát alkalmazó gépekkel, ezzel elérve a zéró kibocsátást.

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő diszkont légitársasága jelenleg 145 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A 2021. március 31-ével végződött pénzügyi évben 10,2 millió utas választotta a Wizz Airt.

Nemrég megírtuk, hogy a Wizz Air öt új repülőgépet telepít a Kijevi Nemzetközi Repülőtérre, kettőt pedig a Lviv Nemzetközi Repülőtérre, és hogy a csatornák városa mostantól még elérhetőbbé válik repülővel.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

légitársaság | flotta | bécs | gépek | üzemanyag

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram