És ez csak a kezdet.
Tizenhárom fantasztikus év után idén márciusban be kellett zárni Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermét, az Onyxot.
Öt hét elteltével azonban újra bekapcsolják a sütőket, felkapcsolják a lámpákat és kinyitják az ajtókat egy különleges vacsora erejéig, mellyel lezárnak egy sikeres időszakot, és belevágnak valami egészen újba.
Az Utolsó Vacsora a kezdet, az Onyx Metamorfózis a folytatás.
Az Utolsó Vacsorára:
- az Onyx legizgalmasabb fogásaival készülnek;
- a részvétel ingyenes;
- a vacsora dátumáról csak a résztvevőket értesítik;
- asztalfoglalásra nincs lehetőség;
- egyének és párosok jelentkezését várják.
A jelentkezés feltétele videóüzenet készítése, melyben a következő kérdésre várják a választ:
Miért szeretnél/szeretnétek ott lenni Az Utolsó Vacsorán?
A maximum egy perc hosszúságú videókat (nagyfájlküldő program vagy Google Drive-link segítségével) az onyx@onyxrestaurant.hu címre várják. A beküldési határidő: 2020. október 31.
Az Onyx életében új időszámítás következik. Nem keresnek séfet, a fine dining továbbra is a szenvedélyük marad formabontó, a bevett piaci működéstől eltérő koncepcióban gondolkoznak. Élményműhelyben hisznek, a képzőművészetet és az élelmiszertudományt beemelik az alkotói folyamatba.
Miért csak videóüzenettel lehet részt venni a vacsorán?
A Covid-helyzet miatt limitált számú vendéget szeretnének kiszolgálni. Semmiképp sem akarták, hogy a leggyorsabban fizető/a felhívást elsőként észlelő vendégek kapjanak csak lehetőséget, ezért a jelentkezésnek ezt a módját tartották a legjobbnak.
Ki fog castingolni?
A jelenlegi Onyx-csapat. Hogy ők pontosan kik, hamarosan kiderül. Annyit elárultak, hogy az Onyx tulajdonosai továbbra is Niszkács Anna ügyvezető igazgató, Niszkács Attila üzemeltetési igazgató, illetve édesanyjuk, Pintér Katalin.
Ki fog főzni a vacsorán?
A háttérben nagy energiákat mozgósítva dolgoznak a jövőn, már 2019 ősze óta. Az Onyx újjáalakuló csapata fogja elkészíteni a legizgalmasabb fogásokat, de neveket még nem árulnak el.
Mikor nyit az Onyx?
A szándékuk és a céljuk egyértelmű: az Onyx újranyitása. Konkrét dátumot még nem tudnak mondani, de azért dolgoznak, hogy a megfelelő pillanatban újra vendégeket fogadhassanak.
A Covid/Mészáros Ádám kiválása mennyire változtatta meg a terveket?
A változtatás, átalakítás igénye már jóval korábban, 2019 őszén megfogalmazódott bennük. A megvalósítás ütemezését azonban egyértelműen befolyásolta a Covid.
A Metamorfózis pontosan mire utal? Változik a dizájn? Vagy a koncepció?
Egy formabontó működési modellen dolgoznak, amely külső és belső változást egyaránt jelent.
További információk az étterem honlapján és Instagram-oldalán.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Onyx – Hooh Studio, Wertán Botond, Déber Gábor, illetve Hartyányi Norbert)
jelentkezés | Onyx étterem | különleges | ingyenes | vacsora | niszkács anna
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!