Close
Így változtak hétfőtől az ausztriai beutazás szabályai

Így változtak hétfőtől az ausztriai beutazás szabályai

Tovább csökkent az új fertőzések száma Ausztriában, így lazítottak a belépési korlátozásokon is.

Pénteken 14 085 új fertőzést regisztráltak, ami jelentős csökkenés az egy héttel azelőtti, a koronavírus-tesztek limitálásának bejelentésekor mért új fertőzésszámhoz, ami 23 357 volt. Ennek is köszönhető, hogy

hétfőtől az Ausztriába ingázókra már nem vonatkozik a korábbi 3G-szabály.

Vagyis aki munka, iskola, vagy családlátogatás miatt lépi át a határt, annak nem kell semmilyen igazolást bemutatnia arról, hogy oltott, tesztelt, vagy gyógyult.

Aki viszont az említett feltételeknek nem felel meg, annak a Konzuli Szolgálat honlapja szerint továbbra is  be kell mutatni egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén tesztet, oltási igazolást vagy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolást, ezek hiányában pedig karanténba kell vonulnia.

Bár a turistákra még nem vonatkoznak enyhítések, mégis vakációra csábíthatnak a szomszédba a magas alpesi csúcsok, a lélegzetelállító panorámák és kis hegyi városok.

(Forrás: ORF, képek: Getty Images)

ingázás | utazás | belépés | koronavírus | szabályok

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram