Close
Súlyos milliárdokat fizetett ki valaki egy ritkán látható Van Gogh-képért

Súlyos milliárdokat fizetett ki valaki egy ritkán látható Van Gogh-képért

Sokkal többért kelt el, mint amennyire a szakértők számítottak.

A világhírű Sotheby’s aukciósház csütörtöki párizsi árverésén 16 millió euróért (majdnem hatmilliárd forintért) adták el Vincent van Gogh addig egy francia család magángyűjteményben pihenő alkotását. A montmartre-i utcaképet ábrázoló festményt a nagyközönség korábban még nem láthatta, mindössze az aukció előtt lehetett megnézni Amszterdamban, Párizsban és Hongkongban.

A Scene de rue a Montmartre című képet 1887 tavaszán festette Van Gogh. A kép egy férfit és egy nőt ábrázol, amint egy rozoga kerítés mellett sétálnak, a háttérben pedig a Moulin de la Galette szélmalom látható. A falusias hangulatú környék egyébként máig népszerű a turisták körében, bár napjainkban a környező utcák már nem hasonlítanak a festményen látottakra.

Van Gogh Montmartre-korszakából nagyon kevés festmény van magántulajdonban, a képek nagyrészét a világ legismertebb múzeumai őrzik.

Előzetesen a Sotheby’s szakértői nyolcmillió eurós (nagyjából hárommilliárd forintos) eladási árral számoltak, végül a duplájáért talált gazdára a Scene de rue a Montmartre.

Illatos kiállítás

Illatokkal párosítja a művészetet a hágai Mauritshuis múzeumban nyíló kiállítás, hogy a látogatók jobban megértsék a műveket, és elmerüljenek bennük.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom