Close
Soha nem látott Van Gogh-rajzot mutattak be Amszterdamban

Soha nem látott Van Gogh-rajzot mutattak be Amszterdamban

A Study for Worn Out című mű 1882 novemberében készült, és egy idős, férfi munkást ábrázol. A napokban mutatta be az amszterdami Van Gogh Múzeum, és már most  hatalmas iránta az érdeklődés.

A most nyilvánosság elé tárt alkotás sokak számára ismerős lehet, hiszen a mű vázlatként, egyfajta tanulmányként készült Van Gogh azonos című, szintén 1882-ben készült rajzához.

Különlegessége, hogy eddig senki sem tudott a létezéséről, az pedig, hogy a semmiből felbukkanjon egy alkotás a legendás művésztől, nagyon ritka.

A rajz egy ismeretlen holland gyűjtő tulajdonában van, aki felkérte a múzeumot, hogy hitelesítsék az alkotást, ezt követően pedig 2022 januárjáig lehetőséget biztosít annak bemutatására is.

A múzeum vezető kutatója szerint a papírlap sarkain látható sérülések tipikusnak mondhatók Van Gogh esetében, aki a lapjait mindig rajztáblához rögzítette. A múzeum szerint a most bemutatott vázlat kivételes betekintést nyújt a végső alkotás elkészülését megelőző munkafolyamatokba.

Van Gogh egyedülálló alkotásai gyakran kerülnek a figyelem középpontjába. Legutóbb a világhírű Sotheby’s aukciósház párizsi árverésén 16 millió euróért (majdnem hatmilliárd forintért) adták el a montmartre-i utcaképet ábrázoló festményét.

(Forrás: RobbReport, fotó: vangoghmuseum.nl)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom