Close
Soha nem látott Van Gogh-rajzot mutattak be Amszterdamban

Soha nem látott Van Gogh-rajzot mutattak be Amszterdamban

A Study for Worn Out című mű 1882 novemberében készült, és egy idős, férfi munkást ábrázol. A napokban mutatta be az amszterdami Van Gogh Múzeum, és már most  hatalmas iránta az érdeklődés.

A most nyilvánosság elé tárt alkotás sokak számára ismerős lehet, hiszen a mű vázlatként, egyfajta tanulmányként készült Van Gogh azonos című, szintén 1882-ben készült rajzához.

Különlegessége, hogy eddig senki sem tudott a létezéséről, az pedig, hogy a semmiből felbukkanjon egy alkotás a legendás művésztől, nagyon ritka.

A rajz egy ismeretlen holland gyűjtő tulajdonában van, aki felkérte a múzeumot, hogy hitelesítsék az alkotást, ezt követően pedig 2022 januárjáig lehetőséget biztosít annak bemutatására is.

A múzeum vezető kutatója szerint a papírlap sarkain látható sérülések tipikusnak mondhatók Van Gogh esetében, aki a lapjait mindig rajztáblához rögzítette. A múzeum szerint a most bemutatott vázlat kivételes betekintést nyújt a végső alkotás elkészülését megelőző munkafolyamatokba.

Van Gogh egyedülálló alkotásai gyakran kerülnek a figyelem középpontjába. Legutóbb a világhírű Sotheby’s aukciósház párizsi árverésén 16 millió euróért (majdnem hatmilliárd forintért) adták el a montmartre-i utcaképet ábrázoló festményét.

(Forrás: RobbReport, fotó: vangoghmuseum.nl)

FOLYTASD EZZEL
Indul a magyar online piactér, ahol minden ötlethez van egy szponzor
Váratlan területen okozott brutális drágulást és káoszt az orosz-ukrán háború
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom