Close
Van olyan repülőjárat, amelyen enni és inni sem lehet

Van olyan repülőjárat, amelyen enni és inni sem lehet

Kénytelenek szigorítani Thaiföldön.

Ételt és italt sem fogyaszthatnak az utasok a belföldi légijáratokon január 1-től. A tiltást a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében vezették be.

Kivétel persze van: egészségügyi vészhelyzet esetén a személyzet biztosíthat ivóvizet, de annak felszolgását a többi utastól lehető legtávolabb eső területen kell megtenni.

A fedélzeten magazinok és újságok osztogatása is tilos, egyedül az ülések háttámlájában elhelyezett biztonsági tájékoztatók érhetőek el.

A két leghosszabb belföldi járat Thaiföldön Csiangmaj városát Phuket szigetével, és délen Krabi üdülőhelyével köti össze – mindkét útvonal kétórás repülési időt vesz igénybe.

A thaiföldi légi közlekedéssel kapcsolatban korábban megírtuk, hogy a Thai Airways tematikus étteremmé alakította át a bangkoki irodájának kávézóját, amellyel a levegőben átélhető étkezés élményét próbálják meg visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom