Close
Az utolsók között ez a csodálatos úti cél is eltörli az oltási kötelezettséget

Az utolsók között ez a csodálatos úti cél is eltörli az oltási kötelezettséget

A Csendes-óceán apró szigetcsoportja, Vanuatu az utolsó országok között enyhítette a Covidhoz kapcsolódó utazási korlátozásokat.

Július 1-től nem kell sem oltási igazolást bemutatniuk, sem karanténba vonulniuk az odautazóknak, ugyanakkor az indulás előtti 24 órában antigéntesztet kell végezniük, és regisztrálniuk kell az Egészségügyi Minisztériumnál.

A sziget Ausztrália partjaitól 1980 kilométerre fekszik, Brisbane-től körülbelül három órás repülőúttal érhető el, Új-Zélandtól pedig 2200 kilométer a távolsága, és Aucklandből három óra 15 perc oda az út repülővel. Legalábbis elméletben, mert jelenleg meglehetősen kevés gép közlekedik Vanuatura.

Július 1-től az ország saját légitársasága, az Air Vanuatu indít heti öt járatot Sydney és Port Vila között, kettőt Auckland, hármat pedig Brisbane viszonylatban.

A nagyobb nemzetközi légitársaságok azonban nem kapkodják el a visszatérést, a Virgin Australia például csak 2023 márciusától tervezi újraindítani a Brisbane és Port Vila közötti járatokat. A sziget rendszerint szerepel a csendes-óceáni hajós körutak állomásai között is például a Celebrity Cruises, a Royal Caribbean és a Princess Cruises útvonalán.

Az odaérkezők bepillanthatnak a helyi őslakosok életébe, emellett sznorkeltúrák, érintetlen strandok és festői vízesések várják őket, és kirándulást tehetnek a buja esőerdőkben is.

Ha egzotikus úti célok után kutatsz, ezt az öt érintetlen szigetet és ezt az újabban igen felkapott országot ajánljuk a figyelmedbe.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

covid | oltás | beutazás | csendes-óceán | Vanuatu

FOLYTASD EZZEL

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram