Az olasz antipastik alapja lehet a caprese saláta hozzávalói, melyeket aztán tovább lehet fokozni további autentikus alapanyagokkal.
Az alaprecepthez apró bambusznyársakra, kis koktélparadicsomokra, apró mozzarella golyókra, frissen szedett bazsalikomra és némi balzsamecetre van szükség. Egész egyszerűen minden hozzávalót rászúrunk a nyársakra és óvatosan meglocsoljuk a balzsamecettel. Ha van otthon zöld vagy fekete olívabogyó, érdemes azt is felhasználni, így még gazdagabb ízvilágú lesz az előétel.
Az előételhez azonban gyakorlatilag bármilyen olasz alapanyagot felhasználhatunk: mehet a nyársra pármai sonka, olasz felvágott vagy kolbász is.
Az igazán ütős változathoz pedig egy tradicionális tésztafélét is felhasználhatunk.
Hozzávalók:
- extra szűz olívaolaj
- 30 dekagramm friss sajtos tortellini
- só, bors
- 2 evőkanál balzsamecet
- 20 dekagramm mozzarella golyók
- friss bazsalikom
- 15 dekagramm szeletelt szalámi
- sült kápia paprika lecsöpögtetve, falatnyi darabokra szeletelve
- olajbogyó
Elkészítése:
Első lépés: Egy nagy lábasban szokásos módon al dente-re főzzük a tortellinit, lecsöpögtetjük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk két evőkanál balzsamecettel, ugyanennyi extra szűz olívaolajjal. Átkeverjük és félretesszük.
Második lépés: Egy kisebb tálba öntjük a mozzarella golyókat, fűszerezzük apróra vágott bazsalikommal, öntünk rá egy kevés olívaolajat és ezt is félretesszük.
Harmadik lépés: A nyársakra először egy darab mozzarellát teszünk, majd mehet rá a szalámi, a sült kápia paprika, a tortellini, egy levél bazsalikom és végül egy olajbogyó. Frissen fogyasztjuk.
Legyen szó a tészta készítéséről, a bor erjesztéséről vagy csak az élet élvezetéről, úgy tűnik, van mit tanulnunk az olaszoktól. Az üzletekben pedig már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.
(Fotók: Getty Images)
recept | olasz konyha | előétel | gasztronómia
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!