Négy évet kell várni ebben az étteremben egy vasárnapi ebédért

A tradicionális ebédet csak vasárnaponként szolgálják fel ebben az étteremben, ahol még mindig a világjárvány előtti foglalásokat teljesítik.

Nem ritkaság a gasztronómia világában, hogy egy-egy étteremben szabályosan meg kell harcolni az asztalért, vagy hónapokkal hamarabb foglalni szükséges. A bristoli Bank Tavern azt állítja, hogy hagyományos vasárnapi sültjeikre olyan nagy az igény, hogy már négy évnyi hosszúságú a várólistájuk.

A britek hagyományos ünnepi ételei jellemzően marha vagy csirkehúsból készülnek, melyekhez zöldségeket, burgonyát és sok mártást kínálnak. Ezt egészíti ki a délután felszolgált Yorkshire puding, egy hagyomány, sós ízvilágú felfújt. A tipikus vasárnapi ételeket bármelyik helyi kocsmában elfogyaszthatjuk hétköznap is, vannak azonban olyan helyek, ahol különösen jól készítik ezeket a fogásokat, sőt akad olyan is,

ahol csak hetente egyetlen napon tálalják az ünnepi menüsort.

A Bristol szívében található Bank Tavern hírnevét remekbe szabott sültjei miatt szerezte. A pandémia miatti korlátozások azonban hatalmas lemaradást okozott számukra az asztalfoglalások tekintetében, miközben folyamatosan bejelentkeztek az újabb és újabb vendégek, hogy megkóstolják a páratlan ételeket.

Mára a várólistájuk elérte a négy évet, ezért úgy döntöttek, nem is vesznek fel több foglalást egy ideig.

A tulajdonos úgy fogalmazott: lezárták a foglalási rendszert, ha pedig valaki lemondja a vasárnapi étkezését, egyszerűen csak feltöltik az asztalt a két évvel ezelőtti naplóban szereplő jelentkezőkkel. Annak érdekében, hogy gyorsabban haladjanak a várólistával, vasárnaponként 17 és 19 óra között is kínálják ünnepi fogásaikat.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

sültes | pandémia | covid-19 | covid | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom