Elképesztő ókori római temetkezési helyet nyitottak meg a látogatók előtt a Vatikánban

Megnyitott a látogatók előtt a Via Triumphalis Necropolis, a Vatikán alatt húzódó ókori római temetkezési hely, amely a Vatikán alatt található.

A Via Triumphalis Necropolis-t 1956-ban fedezték fel, és 2003-ban nagy része megközelíthetővé vált a kutatók és a szakemberek előtt. November közepén azonban megnyitották a Szent Rózsa-kaput, ahonnan bárki bepillantást nyerhet a temetkezési hely kuriózumaiba. Egy új kiállítás pedig – mely az Élet és halál a császárok Rómájában címet viseli – az ókori Róma titkait tárja fel.

A nekropolisz falain belül nyitott sírok, márvány szarkofágok és látványos mozaikok és freskók találhatók. Úgy tudni, ókori római rabszolgákat és felszabadítottakat, valamint kézműveseket is ott helyezték örök nyugalomra. A szakértők szerint a nekropolisz rendkívül értékes, mivel

az ókori Róma hagyományaiba és rituáléiba nyújt betekintést.

A legkülönlegesebb sírhely kétségtelenül a pompeji színház gondnokának tulajdonított nyughely, ahol a színházi díszletek elkészítéséhez használt ácsszerszámokat is megtaláltak. De ott fekszenek Néro rabszolgái is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

vatikán | ókori róma | temetkezési hely | nekropolisz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom