Close
Először kapott vegán étterem Michelin-csillagot Franciaországban

Először kapott vegán étterem Michelin-csillagot Franciaországban

A dél-nyugat-franciaországi kisvárosban működő vendéglátóhely valóban csúcsra repítette a növényi eredetű ételekből készített fogásokat.

Az ONA étterem a Bordeaux közelében található kisvárosban, Ares-ban működik, a neve pedig az Origine Non Animale mozaikszavakból jött létre, amely egyértelműen utal filozófiájukra: ételeik elkészítése során semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak fel.

A 2016- ban megnyílt étterem közösségi finanszírozásból és banki hitelből tudott elindulni. Az összefogást számos kudarc előzte meg, a legtöbb pénzintézet ugyanis elutasította a tulajdonost, mondván, a veganizmus fejlődése nem kiszámítható, és a régióban nincs is erre igény. Végül egy „etikusnak tartott projektek” hitelezésére szakosodott bank állt melléjük, a fine dining iránt érdeklődő, adakozó kedvű vegánok mellett.

Az AFP-nek a tulajdonos, Claire Vallée úgy nyilatkozott: a pillanat, amikor felhívták őt a Michelin Guide-tól, hogy elnyerte az étterem az első csillagát,

ahhoz volt hasonlítható, mintha elütötte volna őt egy vonat.

Claire Vallée étterme ezzel párhuzamosan a tavaly bevezetett zöld csillagot is elnyerte, amely egyértelmű visszaigazolása a hely fenntartható gondolkodásának, etikus gyakorlatainak.

A Covid miatt jelenleg zárva tartó ONA étterem a korlátozásokat megelőzően hét különleges ételt kínált vendégeinek. A kedvenc ízkombinációk között a fenyő, a vargánya, a zeller és a tonka szerepelt.

michelin-csillag | vegán étterem | tejmentes | gasztronómia | húsmentes

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram