Először kapott vegán étterem Michelin-csillagot Franciaországban

A dél-nyugat-franciaországi kisvárosban működő vendéglátóhely valóban csúcsra repítette a növényi eredetű ételekből készített fogásokat.

Az ONA étterem a Bordeaux közelében található kisvárosban, Ares-ban működik, a neve pedig az Origine Non Animale mozaikszavakból jött létre, amely egyértelműen utal filozófiájukra: ételeik elkészítése során semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak fel.

A 2016- ban megnyílt étterem közösségi finanszírozásból és banki hitelből tudott elindulni. Az összefogást számos kudarc előzte meg, a legtöbb pénzintézet ugyanis elutasította a tulajdonost, mondván, a veganizmus fejlődése nem kiszámítható, és a régióban nincs is erre igény. Végül egy „etikusnak tartott projektek” hitelezésére szakosodott bank állt melléjük, a fine dining iránt érdeklődő, adakozó kedvű vegánok mellett.

Az AFP-nek a tulajdonos, Claire Vallée úgy nyilatkozott: a pillanat, amikor felhívták őt a Michelin Guide-tól, hogy elnyerte az étterem az első csillagát,

ahhoz volt hasonlítható, mintha elütötte volna őt egy vonat.

Claire Vallée étterme ezzel párhuzamosan a tavaly bevezetett zöld csillagot is elnyerte, amely egyértelmű visszaigazolása a hely fenntartható gondolkodásának, etikus gyakorlatainak.

A Covid miatt jelenleg zárva tartó ONA étterem a korlátozásokat megelőzően hét különleges ételt kínált vendégeinek. A kedvenc ízkombinációk között a fenyő, a vargánya, a zeller és a tonka szerepelt.

Michelin | tejmentes | húsmentes | vegán étterem | vegán | michelin-csillag

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom