Close
Új értékelési szempontokat vezethet be világszerte a Michelin

Új értékelési szempontokat vezethet be világszerte a Michelin

Eddig csak a franciaországi Michelin Guide kezdte el alkalmazni az új jelzéseket, de várhatóan hamarosan el fog terjedni globálisan is a Michelin-kalauzokban.

Mint ismert, a Michelin Guide a világ legrangosabb éttermeit gyűjti egy csokorba. Az első kalauzt két francia testvér hozta létre a 20. század elején, az éttermek pedig egy, két vagy három csillagot kaphatnak. Ebben az évben azonban egy új szimbólum került a francia kalauzba: egy zöld, négylevelű lóhere.

A Michelin ezzel kívánja szimbolizálni a fenntarthatóságot, és így kíván rámutatni azokra az éttermekre, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat és védjék a biodiverzitást.

A zöld lóhere 2020-as bevezetésétől azt várja a Michelin, hogy a vendéglátóhelyek még nagyobb figyelmet fognak fordítani a környezettudatos működésre, és a séfek is reformokat vezetnek be a konyájukban azért, hogy a fenntarthatóság üzenetét hangsúlyosan közvetíteni tudják.

A dél-franciaországi, három Michelin-csillagos Mirazur étterem permakultúrás kertjei voltak az első kiemelkedően jó példák, amelyek valóban utat tudtak mutatni a fine dining vendéglátóhelyek számára a szemléletváltásra. David Toutain séf együttműködése a környezetbarát gyártókkal és kézművesekkel pedig valamit tényleg elindított, hiszen csakhamar a párizsi Septime egy Micheliln-csillagos étterem is bemutatta biohulladék-újrahasznosítási rendszerét.

A 2020-as francia Michelin Guide-ban több mint ötven étterem kapta meg a zöld lóhere jelzést, és várhatóan egyre több ország esetében vezetik be ezt az új értékelési szempontrendszert.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom