Az Emirates járatain a leggyakrabban kért különleges ételek közé tartoznak a növényi alapú fogások, a veganuár alatt pedig megnő a kereslet ezen ételek iránt.
A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 2021 januárjában más hónapokhoz képest közel tíz százalékkal több vegán ételt szolgált fel a járatain, 2022-ben pedig szintén ez a tendencia figyelhető meg. Az Emirates 2021-ben éves szinten több mint 113 ezer vegán fogást szolgált fel járatain.
Az Emirates vegán kínálata több mint százhetven ételből áll, amelyeket díjnyertes szakácsok és táplálkozási szakértők csapata alkotott. A légitársaság járatain a regionális ihletésű konyha hagyományaihoz híven olyan ételeket szolgálnak fel, amelyek ízvilágát az indulási vagy célvárosok ihlették.
A légitársaság olyan vegán ínyencségekkel kényezteti utasait a repülés ideje alatt, mint a grillezett zöldséges crêpes spenóttal és paradicsomos concasséval, vagy a mediterrán zöldséges ravioli, és tagine zöldségek kuszkusszal. A növényi alapú desszertek között pedig olyan finomságok találhatóak, mint a kókuszkrémmel tálalt karamellás sült rizs, valamint az ananász pomelóval és gyömbérsziruppal.
Ezek mellett reggelire akár kókuszos zab- és chiapuding is kérhető, mangó- és maracujás gyümölcskompóttal tálalva.
Az Emirates prémium utasai a légitársaság dubaji várótermeiben is kóstolhatnak növényi alapú finomságokat. A dubaji Emirates First Class Lounge-ban az utasok olyan vegán fogásokat találnak, mint a vietnami rizspapírtekercsek enyhén fűszeres ecetes mártogatóssal, vagy a vegán húspogácsából készített Green Burger rukkolával. A Business Class utasai pedig a quinoa tabbouleh, vagy a zöldség- és fehérbableves ízeit élvezhetik, de a prémium Lounge különlegességei között szerepel a vegán marinált tofu is.
A különleges ételek mellett a váróteremben egészséges vegán saláták, például vegán mediterrán saláta is választhatók.
Az utasok az Emirates valamennyi járatán és minden osztályon az indulás előtt huszonnégy órával igényelhetik a vegán ételeket, a legnagyobb forgalmú útvonalakon pedig a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részét képezik.
húsmentes étel | repülőjárat | tejmentes | emirates | repülőgép
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!