Close
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban

Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban

Jó hírek délről.

Spanyolországban vasárnaptól ismét bárki szabadon utazhat a tartományok között, miután

lejárt a koronavírus-járvány miatt tavaly október vége óta érvényben lévő szükségállapot.

A szükségállapot fenntartása egységes jogi keretet biztosított az ország tizenhét tartományában és két autonóm városában ahhoz, hogy az emberek szabad mozgását korlátozni lehessen a járványügyi intézkedések keretében anélkül, hogy bírósági jóváhagyást kelljen kérni. Mostantól azonban az egyes régiók kormányainak újból bíróságon kell érvényt szerezniük a korlátozások jogosságának.

A hét folyamán az autonóm helyi kormányok egymás után jelentették be a várható szabályokat, amelyek jelentősen különböznek az egyes területeken.

A spanyol fővárost is magába foglaló madridi autonóm közösségben pénteken ismertették, hogy

a vendéglátóhelyek reggel hat és éjfél között üzemelhetnek.

Az autonóm kormány a magánrendezvények, családi összejövetelek maximális létszámát hat főben szabta meg, csakúgy mint az éttermi asztaltársaságokét.

Május 23-ig a vendéglátóhelyek továbbra is csak a teraszaikat üzemeltethetik.

A fogadható vendégek létszámát zárt térben a befogadóképesség ötven százalékában, a szabadban hetvenöt százalékban korlátozták, egy asztalnál pedig nem ülhetnek hatnál többen. Az edzőtermek befogadóképességük ötven százalékát használhatják ki.

A Baleár-szigeteken az éjszakai kijárási tilalom mellett fenntartják, hogy a belföldről máshonnan érkezőknek is 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell bemutatni a repülőtereken vagy a kikötőkben.

Mindeközben ma Magyarország és Törökország megállapodott a védettség elfogadásáról, szintén ma Szlovénia is újranyitott, és az is kiderült, hogyan készül Bécs a május 19-i nagy újranyitásra.

(Forrás: HVG)

spanyolország | utazás | tartomány | nyitás | vírus

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram