Close
Négy ok, amiért Velence holtszezonban a legjobb választás

Négy ok, amiért Velence holtszezonban a legjobb választás

Az őszi-téli időszak tökéletes alkalmat ad Velence meglátogatására. Ilyenkor kevesebb turista veszi körbe az ikonikus látnivalókat, ugyanakkor a város számos eseménynek ad otthont.

A Veleziana Regattától és a velencei divathéttől kezdve a világhírű karneválig vonultatja fel a sokszínű kulturális palettáját, amelyek messze túlmutatnak azokon a kliséken, amiket Velencéhez aggatnak.

Október 16-án a hajózás és az utazás szerelmesei a Veleziana Regatta nemzetközi vitorlásversenyen vehetnek részt, illetve tekinthetik meg a látványos összecsapást, aminek során

a versenyzők fehér vitorlákkal töltik meg a San Marco-medencét.

A különleges taktikusságot igénylő verseny nagyon szokatlan környezetben és a hagyományos vitorlásversenyektől eltérő körülmények között zajlik, hiszen a tengerből a lagúnába való áthaladás, az egyedi áramlatokkal és széleltolódásokkal való harc váratlan izgalmakat is kínálhat.

Október 19. és 29. között a velencei divathét vonzza majd a világhírű ruhamárkák rajongóit,

akik az olasz és nemzetközi divatházak mellett fiatal, feltörekvő divattervezők legújabb kollekcióit is megismerhetik. A város ikonikus művészeti galériáiban, szállodáiban, butikjaiban és műtermeiben divatbemutatókra, workshopokra, szakmai előadásokra, konferenciákra és kiállításokra is el lehet látogatni.

A decembert – érthető módon – a karácsony uralja Velencében.

A város a legvarázslatosabb arcát mutatja az ünnepek alatt,

káprázatos fényekkel és látványos dekorációkkal. A hagyományos karácsonyi vásárokon helyi kézműves termékeket és isteni olasz finomságokat árulnak.

Február 4. és 21. között kerül megrendezésre a világhírű Carnevale di Venezia.

Az elképesztő maszkokról és jelmezekről elhíresült színes felvonulás minden évben hatalmas turista tömeget vonz, de a helyieket is az utcára csábítja.

(Forrás: Luxury Travel Magazine, fotók: Getty Images)

karnevál | velence | holtszezon | velencei divathét | velencei karnevál

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram