Close
Négy ok, amiért Velence holtszezonban a legjobb választás

Négy ok, amiért Velence holtszezonban a legjobb választás

Az őszi-téli időszak tökéletes alkalmat ad Velence meglátogatására. Ilyenkor kevesebb turista veszi körbe az ikonikus látnivalókat, ugyanakkor a város számos eseménynek ad otthont.

A Veleziana Regattától és a velencei divathéttől kezdve a világhírű karneválig vonultatja fel a sokszínű kulturális palettáját, amelyek messze túlmutatnak azokon a kliséken, amiket Velencéhez aggatnak.

Október 16-án a hajózás és az utazás szerelmesei a Veleziana Regatta nemzetközi vitorlásversenyen vehetnek részt, illetve tekinthetik meg a látványos összecsapást, aminek során

a versenyzők fehér vitorlákkal töltik meg a San Marco-medencét.

A különleges taktikusságot igénylő verseny nagyon szokatlan környezetben és a hagyományos vitorlásversenyektől eltérő körülmények között zajlik, hiszen a tengerből a lagúnába való áthaladás, az egyedi áramlatokkal és széleltolódásokkal való harc váratlan izgalmakat is kínálhat.

Október 19. és 29. között a velencei divathét vonzza majd a világhírű ruhamárkák rajongóit,

akik az olasz és nemzetközi divatházak mellett fiatal, feltörekvő divattervezők legújabb kollekcióit is megismerhetik. A város ikonikus művészeti galériáiban, szállodáiban, butikjaiban és műtermeiben divatbemutatókra, workshopokra, szakmai előadásokra, konferenciákra és kiállításokra is el lehet látogatni.

A decembert – érthető módon – a karácsony uralja Velencében.

A város a legvarázslatosabb arcát mutatja az ünnepek alatt,

káprázatos fényekkel és látványos dekorációkkal. A hagyományos karácsonyi vásárokon helyi kézműves termékeket és isteni olasz finomságokat árulnak.

Február 4. és 21. között kerül megrendezésre a világhírű Carnevale di Venezia.

Az elképesztő maszkokról és jelmezekről elhíresült színes felvonulás minden évben hatalmas turista tömeget vonz, de a helyieket is az utcára csábítja.

(Forrás: Luxury Travel Magazine, fotók: Getty Images)

velencei karnevál | karnevál | velence | holtszezon | velencei divathét

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram