Close
Velence rémálmaiból kerültek elő ezek a turisták  

Velence rémálmaiból kerültek elő ezek a turisták  

Olaszországnak újra meg újra meggyűlik a baja a vandálokkal. Íme, a legújabb eset.

 A velencei járókelői szerda reggel arra lettek figyelmesek, hogy két szörfös hasít át a Világörökség részét képező, valamint a város főútjának számító Canal Grandén, elektromos szörfdeszkán.

Luigi Brugnaro polgármester a Twitteren

beképzelt idiótáknak” nevezte a turistákat, akik “gúnyt űznek a városból”, és ingyen vacsorát ajánlott fel annak, aki azonosítja a párost.

Ez végül sikerült is, bár azt nem tudjuk, a felhívás segítségével-e. A két, körülbelül 25 ezer euró (körülbelül tízmillió forint) értékű deszkát mindenesetre elkobozták, a tetteseket pedig 1500 eurós (körülbelül hatszázezer forintos) pénzbírsággal sújtották, mert veszélyeztették a közlekedést a csatornán. Emellett antiszociális viselkedés miatt kiutasították őket a városból, de itt még mindig nincs vége a történetnek, mert szeretnének eljárást is indítani ellenük a városkép megsértése miatt.

Nem Velence az egyetlen város, amelynek meggyűlik a baja a renitens turistákkal. Nemrég arról írtunk, hogy Róma egyik történelmi és ikonikus épületébe repített drónt egy látogató, és arról is beszámoltunk, hogy néhány felelőtlen kirándulót a francia hatóságok tessékeltek le a Mont Blancról.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

canal grande | szörf | olaszország | turista | velence

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram