Close
Versenypályára való a Maserati igézően szép szuperautója

Versenypályára való a Maserati igézően szép szuperautója

Alig két év alatt készült el az olasz márka legújabb csodája.

MC20 néven hasít a Maserati modenai gyárából frissen kigurult szuperautója, amely első körben benzinmotorral érkezik, a közeljövőben követi az ígéretek szerint legalább olyan gyors elektromos változat is.

A vadiúj modell nem kisebb terhet cipel majd, minthogy visszavezesse a Maseratit az autósportba, tehát az alapváltozat mellett kabrió és kifejezetten versenyzésre felkészített verzió is feltűnhet.

A lenyűgöző formájú kétüléses Maserati 4,67 méter hosszú, 1,9 méter széles, 1,2 méter magas, de az igazán meglepő adat a tömege: csupán ezerötszáz kilogramm.

Az elején klasszikus Maserati-hűtőrácsot kapott, illetve felfelé nyíló ajtókkal szerelték fel, melyek nemcsak látványosak, de hasznosak is a ki- és beszálláskor.

A gépház egy háromliteres, 630 lóerős teljesítményű Forma–1-technológiájú V6-ost rejt, ami 730 Nm-t tud. Gyorsulási adatai a várakozásoknak megfelelően igen impozánsak: a nulláról százhoz mindössze 2,9 másodpercre van szüksége, a kétszázat is hozza kilenc másodpercen belül. Végsebessége 325 km/h.

Az előzetes hírek szerint valamikor 2021 közepén lesz kapható, nagyjából hetvenmillió forint körüli áron.

Ez is érdekelhet:

Maserati | MC20 | sportautó | modell | csúcsjárgány

FOLYTASD EZZEL

A Peugeot, ami drágább volt, mint egy Jaguar

Olyan a Dacia új koncepcióautója, mintha egy disztópikus sci-fi filmből gurult volna ki

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom