Close
Versenypályára való a Maserati igézően szép szuperautója

Versenypályára való a Maserati igézően szép szuperautója

Alig két év alatt készült el az olasz márka legújabb csodája.

MC20 néven hasít a Maserati modenai gyárából frissen kigurult szuperautója, amely első körben benzinmotorral érkezik, a közeljövőben követi az ígéretek szerint legalább olyan gyors elektromos változat is.

A vadiúj modell nem kisebb terhet cipel majd, minthogy visszavezesse a Maseratit az autósportba, tehát az alapváltozat mellett kabrió és kifejezetten versenyzésre felkészített verzió is feltűnhet.

A lenyűgöző formájú kétüléses Maserati 4,67 méter hosszú, 1,9 méter széles, 1,2 méter magas, de az igazán meglepő adat a tömege: csupán ezerötszáz kilogramm.

Az elején klasszikus Maserati-hűtőrácsot kapott, illetve felfelé nyíló ajtókkal szerelték fel, melyek nemcsak látványosak, de hasznosak is a ki- és beszálláskor.

A gépház egy háromliteres, 630 lóerős teljesítményű Forma–1-technológiájú V6-ost rejt, ami 730 Nm-t tud. Gyorsulási adatai a várakozásoknak megfelelően igen impozánsak: a nulláról százhoz mindössze 2,9 másodpercre van szüksége, a kétszázat is hozza kilenc másodpercen belül. Végsebessége 325 km/h.

Az előzetes hírek szerint valamikor 2021 közepén lesz kapható, nagyjából hetvenmillió forint körüli áron.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom