Close
Versenypályára való a Maserati igézően szép szuperjárgánya

Versenypályára való a Maserati igézően szép szuperjárgánya

Alig két év alatt készült el az olasz márka legújabb csodája.

MC20 néven hasít a Maserati modenai gyárából frissen kigurult szuperautója, amely első körben benzinmotorral érkezik, a közeljövőben követi az ígéretek szerint legalább olyan gyors elektromos változat is.

A vadiúj modell nem kisebb terhet cipel majd, minthogy visszavezesse a Maseratit az autósportba, tehát az alapváltozat mellett kabrió és kifejezetten versenyzésre felkészített verzió is feltűnhet.

A lenyűgöző formájú kétüléses Maserati 4,67 méter hosszú, 1,9 méter széles, 1,2 méter magas, de az igazán meglepő adat a súlyára vonatkozik, ami csupán ezerötszáz kilogramm.

Az elején klasszikus Maserati-hűtőrácsot kapott, illetve felfelé nyíló ajtókkal szerelték fel, melyek nemcsak látványosak, de hasznosak is a ki- és beszálláskor. Szintén növeli az izgalmi faktort a többfunkciós kormánykereke, aminek segítségével a motor is beindítható.

A gépház egy háromliteres, 630 lóerős teljesítményű Formula-1-es technológiájú V6-ost rejt, ami 730 Nm-t tud. Gyorsulási adatai a várakozásoknak megfelelően igen impozánsak: a nulláról százhoz mindössze 2,9 másodpercre van szüksége, a kétszázat is hozza kilenc másodpercen belül. Végsebessége 325 km/óra.

Az előzetes hírek szerint valamikor 2021 közepén lesz kapható, nagyjából hetven millió forint körüli áron.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom