Close
Ezért veszélyes most a Balaton, figyelmeztetést adott ki a rendőrség

Ezért veszélyes most a Balaton, figyelmeztetést adott ki a rendőrség

A vízirendészet fokozott óvatosságra inti az úszni vágyókat a következő napokra nézve.

Mint írják, hiába a jó idő és az akár 25 fok feletti hőmérséklet, a Balaton vize jelenleg még csak 16 fok körüli, és a következő napokban sem várható jelentős emelkedés.

A hideg víz pedig nagymértékben megterheli a szervezetet, sőt komoly veszélyt jelenthet rá.

Aki ennek ellenére mégis fürdőzésre adja a fejét, az lehetőség szerint kerülje a hirtelen vízbe merülést, és csak a part közeli, biztonságos vízmélységű területeken tartózkodjon.

Arra kérik emellett a embereket, hogy aki a Balatonon bajba kerül vagy bajba jutott személyt, személyeket észlel, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Hamarosan naplementével, piknikkel, zenékkel és jó borokkal jön a balatoni nyár megnyitója, az egyik legszebb balatoni villa pedig elegáns szállodaként születik újjá.

(Forrás: Police.hu, Házi Patika, képek: Unsplash)

fürdőzés | rendőrség | figyelmeztetés | úszás | balaton

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram