Close
Egy 1400 kilométeres túraútvonal vezet majd át Erdély legvarázslatosabb tájain

Egy 1400 kilométeres túraútvonal vezet majd át Erdély legvarázslatosabb tájain

A Via Transilvanica az ország északi határától egészen a Dunáig tart majd.

Csodás kastélyok, templomok, monumentális hegyláncok, kiterjedt erdők, színes kulturális élet – ez jellemzi Erdélyt, hamarosan pedig egy 1400 kilométer hosszú túraútvonal fogja majd össze a legvarázslatosabb tájakat.

Az egész Romániát átszelő útvonal, a Via Transilvanica az ukrán határ közelében található Putnától egészen a Duna-parti Szörényvárig vezet. A Via Transilvanica útirányjelzőkkel van szegélyezve, de a túraútvonal sokkal több, mint néhány narancssárga T betűvel díszített kilométerkő, hiszen

a kirándulás során a túrázók megismerhetik a helyi közösségeket, a vidék történelmét és hagyományait, látnivalóit és a vadonélő állataikat is.

Az 1400 kilométeres távot természetesen nem kell egyszerre megtennünk. A Via Transilvanica szakaszokra van osztva, melyek százötven és háromszáz kilométer között mozognak.

A túrázókat segíti egy több mint 250 oldalas kiadvány, valamint egy okostelefonos applikáció, ami a fenntartható turizmust népszerűsíti. Felhívja a figyelmet arra, hogy a túraútvonal rejtett kincseinek jelentős része nem érhető el autóval, így

a kirándulóknak kerékpárra kell pattanniuk, vagy gyalog kell felfedezniük a rájuk váró csodákat.

Úgy tudni, a Via Transilvanica útvonal ezer kilométeres szakasza már elkészült, a fennmaradó négyszáz kilométert pedig az év végén adják át.

(Forrás: TimeOut.com, fotók: Getty Images)

túra | túraútvonal | erdély | utazás | teljesítménytúra

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram