Close
Egy 1400 kilométeres túraútvonal vezet majd át Erdély legvarázslatosabb tájain

Egy 1400 kilométeres túraútvonal vezet majd át Erdély legvarázslatosabb tájain

A Via Transilvanica az ország északi határától egészen a Dunáig tart majd.

Csodás kastélyok, templomok, monumentális hegyláncok, kiterjedt erdők, színes kulturális élet – ez jellemzi Erdélyt, hamarosan pedig egy 1400 kilométer hosszú túraútvonal fogja majd össze a legvarázslatosabb tájakat.

Az egész Romániát átszelő útvonal, a Via Transilvanica az ukrán határ közelében található Putnától egészen a Duna-parti Szörényvárig vezet. A Via Transilvanica útirányjelzőkkel van szegélyezve, de a túraútvonal sokkal több, mint néhány narancssárga T betűvel díszített kilométerkő, hiszen

a kirándulás során a túrázók megismerhetik a helyi közösségeket, a vidék történelmét és hagyományait, látnivalóit és a vadonélő állataikat is.

Az 1400 kilométeres távot természetesen nem kell egyszerre megtennünk. A Via Transilvanica szakaszokra van osztva, melyek százötven és háromszáz kilométer között mozognak.

A túrázókat segíti egy több mint 250 oldalas kiadvány, valamint egy okostelefonos applikáció, ami a fenntartható turizmust népszerűsíti. Felhívja a figyelmet arra, hogy a túraútvonal rejtett kincseinek jelentős része nem érhető el autóval, így

a kirándulóknak kerékpárra kell pattanniuk, vagy gyalog kell felfedezniük a rájuk váró csodákat.

Úgy tudni, a Via Transilvanica útvonal ezer kilométeres szakasza már elkészült, a fennmaradó négyszáz kilométert pedig az év végén adják át.

(Forrás: TimeOut.com, fotók: Getty Images)

túrázás | utazás | via transilvanica | túraútvonal | túra

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom