Alaposan beújít Budapest egyedi műfajú vendéglátóhelye

Közel fél éve nyitott meg a budapesti vendéglátásba abszolút újdonságot hozó Széchenyi téri étterem és szórakozóhely, aminek profiljára nincs igazán pontos kifejezés itthon (és külföldön sem). Alapból egy olyan komplex élménytérről van szó, amely összehozza a minőségi gasztronómiát a szórakoztató és művészeti produkciókat a vérpezsdítő ritmusokkal és a  kápráztató dizájnnal. Most, a tavasz derekán azonban történt némi módosítás a Vibe-ban.

Az enteriőr és a különleges atmoszféra változatlan maradt, a fókuszt pedig továbbra is az étkezés jelenti, melynek során a vendégek minden érzékszervüket megmozgató élménysorozatban részesülnek.

Ami az újdonságokat illeti, megújult az étlap, módosult a nyitva tartás és bekúszott a képbe az ebédmenü, illetve a vasárnapi brunch.

A VIBE helyi alapanyagokra épülő és a szezonalitásra figyelő kínálata eddig is a világ legkedveltebb ízeit szállította, ám május 1-től még extrább kínálattal jelentkezik, a vacsoraidő mellett pedig ebédre, sőt hétvégén pezsgős brunch-ra is lehet már asztalt foglalni.

Az új étlapon az elmúlt öt hónap tapasztalatai köszönnek vissza, így megmaradnak az immár VIBE signature-nek mondható fogások, mint a sushi, a gyoza, a miso black cod vagy a Robata grillen készülő rib-eye steak és a méltán népszerű brokkolini. A konyha élén továbbra is Jónás Gábor áll.

Az új étlap kialakításakor fontos szempont volt, hogy a jelenleginél még látványosabb és ízletesebb fogások kerüljenek a tányérokra.

Ennek köszönhetően olyan népszerű tételek is felkerültek a menüre, mint például a gazpacho, vagy az olaszok egyik nagy favoritja, a vitello tonnato (borjúszűz), vagy az ázsiai vonalat erősítendő 100 napos tojás. A klasszikus ízeket keresőknek a nem szokványos módon elkészített és tálalt schnitzel, netán az egészen különleges formában megálmodott tatár beefsteak lehet a kiválasztottjuk, de nagyon izgalmas a vajpuhaságával első látásra hódító fekete tőkehal és a családi méretű, nagymamáink világát megidéző aranygaluska is. Fontos szempont volt még, hogy a tételek megosztható (sharing) formában kerüljenek az asztalra, vagyis a különböző ízlésű és étvágyú baráti társaságok, vagy családok számára egyszerűbb legyen a döntés, ha helyet keresnek egy kellemes közös ebédre vagy vacsorára.

A VIBE Budapest egyik legkülönlegesebb eleme már a nyitás óta a szórakoztató produkciók sokszínűsége, hogy a vendégek esténként egyedi audio-vizuális élményt kapjanak olykor különböző műfajok találkozásával. A különleges atmoszféra alapját az éttermekben megszokottnál hangosabb, élőben a DJ-k által prezentált zene adja, amely napközben visszafogottabb, az estéknek azonban meghatározó pillére. Ide tartozik, hogy ezek a műsorszámok nem mindig konkrét időpontban kezdődnek, hanem teljesen váratlan pillanatban és még váratlanabb helyekről vonják magukra a tekintetet, tehát érdemes étkezés vagy iszogatás közben mindenhová figyelni.

A VIBE kezdetektől fogva figyel a kiemelkedő koktélkínálatra is. A signature koktélokat Marc Alvarez, a szakma egyik legelismertebb szakembere, a világ és Európa legjobb koktélbárjának megválasztott barcelonai Sips mixológus-tulajdonosa állította össze, most pedig még hangsúlyosabb szerepet kap majd az italszekció, és az ehhez kapcsolódó események, “bar takeoverek”, amelyek májustól havi rendszerességgel érkeznek. Május 9-én abszolút exkluzív történet veszi kezdetét: elsőnek a COYA Dubai bárfőnöke, az egyébként magyar származású Bácsi Sándor veszi át az irányítást a bárpult fölött, őt pedig Marc Alvarez követi majd.

(Coverkép: Kaszás Gergely)

italok | vibe | budapest | dj | brunch | menü

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom