Close
Egy óra alatt telepíthetők ezek a csodálatos kabinházak

Egy óra alatt telepíthetők ezek a csodálatos kabinházak

A Vika Living előregyártott kabinháza hőszigetelt panelekkel, bútorokkal, vízvezetékkel és kültéri terasszal is rendelkezik, ráadásul mindössze egy óra kell a telepítéséhez.

A Vika Living egy Los Angeles-i kabinházakra specializált vállalkozás, amely nemrégiben mutatta be legújabb innovációját, egészen pontosan azt a lakóegységet, melynek

felépítése mindössze hatvan percet vesz igénybe.

A Vika One névre keresztelt lakóház ellenáll az időjárásnak, hőszigetelt panelekkel készül, és minden szükséges villany és vízvezetéket tartalmaz, csakúgy, mint a fűtő- és hűtő rendszereket, a tárolóegységeket és a bútorzatot.

A kabinház padlótól a mennyezetig érő üvegfala felejthetetlen élményt nyújt a lakóknak vagy a vendégeknek, ha kipillantanak az éjszakai égboltra.

A kabinházban helyet kapott egy hálószoba, egy nappali-étkező, egy konyha és egy rejtett, kompakt fürdőszoba is. A svéd összecsukható szóról (vika) elnevezett kabinház lapra szerelve, egy teherautóval érkezik és néhány mozdulattal már szét is hajtható az új helyén. A cég egy off-grid modellt is kínál, amely

tetőtéri napelemekkel és akkumulátorokkal bír.

A Vika Living társalapítója, Scott Kevern egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, arra törekednek rugalmas és gazdaságos lakhatási alternatívát kínáljanak az állandó struktúrák és az évtizedes elköteleződés nélkül.

Az egységek kiváló otthoni irodák és környezetbarát szálláshelyek. Úgy tervezték őket, hogy természeti katasztrófák esetén sürgősségi menedékházként is működhessenek és átmeneti lakhatási funkciókat is ellássanak.

A Vika One és az off-grid modell egyelőre csak az Egyesült Államokban rendelhetők elő, harmincnyolcezer, illetve negyvenötezer dollárért, vagyis nagyjából 14,7 és 17,5 millió forintért.

(Forrás: RobbReport, fotók: Vika Living)

kisház | mobilház | kabinház

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram