Close
Ilyen egy luxus kabinház, ha fenntarthatósági célokkal születik meg

Ilyen egy luxus kabinház, ha fenntarthatósági célokkal születik meg

Amilyen kicsi, olyan tudatos, mind kialakításában, mind fenntartásában ez a csodálatos ausztrál kabinház.

Komoly kutató- és tervező munka előzte meg Matt Hobbs és Lisa Tranter luxus kabinházának megszületését, hiszen amellett, hogy maximális kényelemre törekedtek,

a fenntarthatósági és környezetvédelmi céljaikban sem akartak kompromisszumot kötni.

Nem is volt szükség erre, hiszen a végeredmény egy olyan ingatlan lett, amely egyedi, luxusberendezésekkel ellátott, ugyanakkor fenntartása minimális környezeti hatásokkal jár.

Az Ausztráliában megépített kabinházat hatalmas hegyek és az ég kék horizontja veszi körül. A fekete burkolatot kapott mini-ingatlanhoz látványos terasz is tartozik. A konyhát kisméretű, kiemelkedő minőségű gépekkel szerelték fel, a fürdőszoba kétfejes zuhanyzót kapott. A nappaliban házimozirendszer található, a hálószobába pedig hatalmas tetőablakon keresztül áramlik be a természetes fény.

Nem kell azonban Ausztráliáig mennünk egy látványos kabinházért. A Béres Építésziroda tervezte Kőszeg közelében, az Alpokalja erdőben a Mohás Kabin névre keresztelt erdei nyaralót, amely apró, de nagyon komfortos, az építéskor pedig tiszteletben tartották a környezetet is.

(Forrás és fotók: Designboom)

miniház | dizájn | design | kabinház | kabin

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram