Close
Ilyen egy luxus kabinház, ha fenntarthatósági célokkal születik meg

Ilyen egy luxus kabinház, ha fenntarthatósági célokkal születik meg

Amilyen kicsi, olyan tudatos, mind kialakításában, mind fenntartásában ez a csodálatos ausztrál kabinház.

Komoly kutató- és tervező munka előzte meg Matt Hobbs és Lisa Tranter luxus kabinházának megszületését, hiszen amellett, hogy maximális kényelemre törekedtek,

a fenntarthatósági és környezetvédelmi céljaikban sem akartak kompromisszumot kötni.

Nem is volt szükség erre, hiszen a végeredmény egy olyan ingatlan lett, amely egyedi, luxusberendezésekkel ellátott, ugyanakkor fenntartása minimális környezeti hatásokkal jár.

Az Ausztráliában megépített kabinházat hatalmas hegyek és az ég kék horizontja veszi körül. A fekete burkolatot kapott mini-ingatlanhoz látványos terasz is tartozik. A konyhát kisméretű, kiemelkedő minőségű gépekkel szerelték fel, a fürdőszoba kétfejes zuhanyzót kapott. A nappaliban házimozirendszer található, a hálószobába pedig hatalmas tetőablakon keresztül áramlik be a természetes fény.

Nem kell azonban Ausztráliáig mennünk egy látványos kabinházért. A Béres Építésziroda tervezte Kőszeg közelében, az Alpokalja erdőben a Mohás Kabin névre keresztelt erdei nyaralót, amely apró, de nagyon komfortos, az építéskor pedig tiszteletben tartották a környezetet is.

(Forrás és fotók: Designboom)

dizájn | kapszulaház | kortárs építészet | miniház | design

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom