Egy űrturisztikai cég nemrégiben megkereste a két Michelin-csillagos étterem, az Alchemist séfjét, Rasmus Munkot, hogy készítsen egy igen különleges fogást. A speciális témájú ételt egy űrlégballonos repülés során tálalnák fel az ultragazdag vendégeknek.
A SpaceVIP az egyike az első luxus-űrturizmusra szakosodott vállalatoknak, amely most tényleg egy nem mindennapi utazást tervez. Egy hatfős csoportot repítene egyenesen a sztratoszférába, hogy aztán ott elfogyaszthassák a valaha volt legdrágább ételt. Ez utóbbiért pedig maga Rasmus Munk, a koppenhágai két Michelin-csillagos Alchemist étterem séfje felelne.
Sőt, a fogást nemcsak ő készítené el, de az űrballon fedélzetén házigazdaként is jelen lenne.
A Space Perspective Neptun űrhajója nyolc utassal és egy kapitánnyal ereszkedne a magasba, az utasok pedig az Ogier stílusos, méretre szabott űrruháit viselnék.
A tervek szerint a Space Perspective az év végén elindítja első olyan tesztrepülését, amelyben immáron emberek is részt vesznek,
a kereskedelmi repülések pedig 2025-ben indulnának.
A cég nemrég kapta meg a Neptune űrkapszulát, a következő hat hétben ezzel kezdik meg a tesztrepüléseket. Az MS Voyager hajót parancsnoki központként használják majd, ezzel fogják egyrészről elindítani, másrészről pedig visszahozni az űrballont Florida keleti partjainál. A Space Perspective székhelye a NASA-komplexumban található.
A hatórás út során az utasok egészen a sztratoszféráig emelkednek, ahonnan rálátnak az egész Floridai-félszigetre. A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött. Mindezt potom 495 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 178 millió forintért tehetik meg. Megéri, ugye?
(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)
fogas | space perspective | űr | űrballon | űrhajó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!