Egy űrturisztikai cég nemrégiben megkereste a két Michelin-csillagos étterem, az Alchemist séfjét, Rasmus Munkot, hogy készítsen egy igen különleges fogást. A speciális témájú ételt egy űrlégballonos repülés során tálalnák fel az ultragazdag vendégeknek.
A SpaceVIP az egyike az első luxus-űrturizmusra szakosodott vállalatoknak, amely most tényleg egy nem mindennapi utazást tervez. Egy hatfős csoportot repítene egyenesen a sztratoszférába, hogy aztán ott elfogyaszthassák a valaha volt legdrágább ételt. Ez utóbbiért pedig maga Rasmus Munk, a koppenhágai két Michelin-csillagos Alchemist étterem séfje felelne.
Sőt, a fogást nemcsak ő készítené el, de az űrballon fedélzetén házigazdaként is jelen lenne.
A Space Perspective Neptun űrhajója nyolc utassal és egy kapitánnyal ereszkedne a magasba, az utasok pedig az Ogier stílusos, méretre szabott űrruháit viselnék.
A tervek szerint a Space Perspective az év végén elindítja első olyan tesztrepülését, amelyben immáron emberek is részt vesznek,
a kereskedelmi repülések pedig 2025-ben indulnának.
A cég nemrég kapta meg a Neptune űrkapszulát, a következő hat hétben ezzel kezdik meg a tesztrepüléseket. Az MS Voyager hajót parancsnoki központként használják majd, ezzel fogják egyrészről elindítani, másrészről pedig visszahozni az űrballont Florida keleti partjainál. A Space Perspective székhelye a NASA-komplexumban található.
A hatórás út során az utasok egészen a sztratoszféráig emelkednek, ahonnan rálátnak az egész Floridai-félszigetre. A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött. Mindezt potom 495 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 178 millió forintért tehetik meg. Megéri, ugye?
(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)
űrutazás | étel | űrhajó | világ legdrágább étele | űrballon
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!