Egy űrturisztikai cég nemrégiben megkereste a két Michelin-csillagos étterem, az Alchemist séfjét, Rasmus Munkot, hogy készítsen egy igen különleges fogást. A speciális témájú ételt egy űrlégballonos repülés során tálalnák fel az ultragazdag vendégeknek.
A SpaceVIP az egyike az első luxus-űrturizmusra szakosodott vállalatoknak, amely most tényleg egy nem mindennapi utazást tervez. Egy hatfős csoportot repítene egyenesen a sztratoszférába, hogy aztán ott elfogyaszthassák a valaha volt legdrágább ételt. Ez utóbbiért pedig maga Rasmus Munk, a koppenhágai két Michelin-csillagos Alchemist étterem séfje felelne.
Sőt, a fogást nemcsak ő készítené el, de az űrballon fedélzetén házigazdaként is jelen lenne.
A Space Perspective Neptun űrhajója nyolc utassal és egy kapitánnyal ereszkedne a magasba, az utasok pedig az Ogier stílusos, méretre szabott űrruháit viselnék.
A tervek szerint a Space Perspective az év végén elindítja első olyan tesztrepülését, amelyben immáron emberek is részt vesznek,
a kereskedelmi repülések pedig 2025-ben indulnának.
A cég nemrég kapta meg a Neptune űrkapszulát, a következő hat hétben ezzel kezdik meg a tesztrepüléseket. Az MS Voyager hajót parancsnoki központként használják majd, ezzel fogják egyrészről elindítani, másrészről pedig visszahozni az űrballont Florida keleti partjainál. A Space Perspective székhelye a NASA-komplexumban található.
A hatórás út során az utasok egészen a sztratoszféráig emelkednek, ahonnan rálátnak az egész Floridai-félszigetre. A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött. Mindezt potom 495 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 178 millió forintért tehetik meg. Megéri, ugye?
(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)
űrhajó | világ legdrágább étele | space perspective | űrballon | űrutazás
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!